Concertele sunt despre oameni

Concertele sunt despre oameni

 

In viata trebuie sa faci alegeri. Uneori faci alegeri punctuale, banale, alteori faci alegeri mai generale.

Eu am ales, de cativa ani, ca filmele si spectacolele de teatru sa fie majoritare. Concertele au fost lasate intr-un plan indepartat, desi ceva din mine imi spune de fiecare data sa fac ceva in acest sens. Mi-as dori sa merg mai des la concerte, dar… Si acest dar ma impiedica de fiecare data.

Despre concerte va voi vorbi in continuare. Nu am fost eu la multe concerte, daca merg la zece concerte intr-un an e mult, dar …

Si acum sa va zic 5 idei, urmand ca la final sa va zic ce legatura au concertele cu iaurturile Activia de la Danone. Asadar:

La concerte conteaza oamenii alaturi de care privesti concertul

La film ori la teatru poti merge singur. Am mers singur, nu m-a deranjat. Ideea de film ori de teatru presupune un spectator pasiv: tu stai acolo, in scaunul tau, si urmaresti ce se intampla in fata ta. E irelevant daca e cineva langa tine sau esti singur.

La concerte e diferit. Total diferit. Te poti distra singur, apreciez pe cei care-o fac, dar e de preferat sa ai langa tine o gasca de prieteni. Cat mai mare. Cu cat sunt mai multi si cu cat sunt mai misto, cu atat concertul va fi mai bun.

In plus, la concerte conteaza si necunoscutii alaturi de care urmaresti concertul. Un public pasiv sau un public care stie pe de rost piesele formatiei de pe scena? Un public care disturba sau unul care stie cand sa taca si cand sa cante? E foarte important.

Concertele sunt evenimente unice

Fix asta trebuie sa priceapa neuronul meu blond cand va avea de ales intre un film si un concert. Poate mai prind formatia X in Romania, dar concertul va fi altul. Mereu altul. Filmul, nenorocitul ala de film, va rula tot timpul acelasi. Imi fac mea culpa si clar trebuie sa rectific cumva acest lucru.

Festivalurile de muzica sunt evenimente unde nu se intampla doar muzica

Intre un concert in Bucuresti, al oricarei trupe, si un festival undeva la un castel, prefer oricand varianta a doua. Nu ma refer doar la Electric Castle, ma refer si la SpellGround (care are loc la Capidava). Anul asta vreau musai sa bifez un festival din asta pentru atmosfera de acolo. Nu doar concertul in sine, cat atmosfera din cetatea aia (locatia aia).

SpellGround

As fi bagat si SummerWell aici, dar acolo am fost si, sincer, nu m-a impresionat. Sau poate am fost eu intr-o pasa proasta…

Evenimentele culturale te ajuta sa descoperi Romania

Eu am descoperit Clujul datorita TIFF si Comedy Cluj, am descoperit Iasiul datorita Serilor Filmului Romanesc, am descoperit Timisoara datorita Fest-FDR si TESZT. In unele cazuri, unele festivaluri m-ar readuce in orase dragi. De exemplu, Untold m-ar face sa revad Clujul, ceea ce, sincer, imi doresc enorm. Deci da: festivalurile sunt o ocazie sa descoperi ori sa revezi anumite orase. Altfel, ti-ai sacrifica tu 3 zile sa vizitezi Clujul, fara vreun scop anume?

Concertele te ajuta sa descoperi trupe

Pentru unul ca mine, festivalurile muzicale ma ajuta sa descopar formatii. Nu-s la curent cu ce misca-n muzica, asa ca la aceste festivaluri am sansa sa descopar formatii misto.

Activia

Vara asta as vrea sa ajung la SpellGround, la Untold si la Electric Castle, motivele le-am zis mai sus. Ce nu v-am zis decat pe jumatate este ca Activia te poate trimite la aceste concerte. Cumpara activia, intra pe activia.ro si introdu numarul bonului fiscal. Vezi ca acolo, pe Activia.ro, mai gasesti o modalitate prin care poti castiga. Succes, zic.

Concertele sunt despre oameni, despre orase si abia apoi despre muzica. Trebuie sa le frecventez mai des 🙂 Salutari MUZICALE tuturor!

 

One thought on “Concertele sunt despre oameni

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !