Prima oara la un Concert Marius Matache

Prima oara la un Concert Marius Matache

 

Va scriam zilele trecute despre Turneul pe care Marius Matache urmeaza sa-l intreprinda prin tara. Turneul incepu la Bucuresti, la Teatrul Mignon din Centrul Capitalei. Pentru ca nu-mi place sa ma laud degeaba, am si fost la frumosul concert de deschidere a turneului. Cum termenul de recenzie imi displace (refuz sa-l folosesc si-n cazul filmelor ori teatrelor), voi spune in continuare cateva impresii de la concert. Ca de obicei, pe puncte, pentru ca asa imi place mie:

Marius Matache Mignon

1. Pana acum la Teatrul Mignon fusesem doar la piese de teatru (ultima oara la Elevator). La concerte deloc. Pot spune ca am testat acum si acustica lui. E, cum de altfel v-ati prins dupa nume, un teatru mic, acustica fiind buna. Nu ma pot plange in aceasta privinta. Si, dupa mine, merge de minune un concert folk acolo: este un teatru intim, cantaretul fiind foarte aproape de public. E drept, eu am avut loc pe ultimul rand, dar asa mi-am dorit eu sa am. Va zic sincer, asa mi-am dorit (puteam sa am mai jos, cu 2 randuri mai in fata). Mie-mi place sa privesc si publicul, sa ii studiez. De sus, de unde am fost eu, am putut face asta fara sa para ciudat (daca te intorci cu spatele pare ciudat, poate fi interpretat chiar ca ofensa la adresa celui care canta). Din locul meu acea SCANARE a spectatorilor se facea usor, intorceam doar capul. Si da, mi-a placut publicul, poate chiar mai mult decat publicul care vine la teatru (prin Godot, de exemplu, vine din ce in ce mai des un public ciudat, extrem de galagios si de nesimtit).

2. Nu stiam foarte multe melodii de-ale lui, insa el a cantat si cateva melodii ale altora. Dintre melodiile lui am retinut, insa, doua: Balada pentru Bormasina si Tarnacop si Ce de vaci in Bucuresti. Le-am cautat pe youtube si le pun si eu acilea, in articol, cu mentiunea ca-s de la cantari trecute, nu de la concertul de ieri. Una e pusa inaintea acestui punct, cealalta e pusa dupa.

3. Marius este foarte carismatic, zambeste tot timpul, pare ca face totul din placere. Nu este tipul de concert care sa te dea pe spate, nu are o voce ce poate fi caracterizata drept geniala, dar este tipul de concert care-ti schimba starea de spirit. Este ceva usor, pentru toate varstele si pentru a te face sa te simti bine. Eu am dat drept exemple doua melodii amuzante, insa el are si melodii de dragoste, are si melodii specifice anotimpurilor (a cantat inclusiv o melodie numita 2 mai, asta desi suntem abia pe 2 martie).

Teatrul Mignon Bucuresti

Per total, fiind pentru prima oara la un concert Marius Matache, ma declar multumit. Este exact ce credeam eu ca va fi. Si ca sa va zic ceva ce probabil v-am zis deja, anul acesta vreau sa merg la mai multe concerte. Nu voi renunta la filme si la teatru, insa vreau sa le completez cu concerte. Cultura inseamna diversitate, asa ca trebuie sa diversific si eu. Despre concertele pe care le va sustine Marius Matache puteti gasi detalii pe blogul sau, pe pagina sa de facebook, dar si in articolul scris de mine, deja citat mai sus (dar, hai, fiind vorba de un articol extrem de bine scris, zic ca mai merita un link). Multumesc teatrului Mignon pentru invitatie si lui Marius Matache pentru o seara frumoasa 🙂 Salutari MUZICALE tuturor!

Afis Turneu Martie

Comments

comments

One thought on “Prima oara la un Concert Marius Matache

  1. Pingback: Prima oara la un Concert Marius MatacheBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !