Comedii proaste. Scary Movie.

Nu stiu daca ati auzit de seria Scary Movie. Pana acum au fost scoase 4 filme, urmeaza al V-lea sa apara la anul. Toate filmele din aceasta serie sunt categorisite drept comedii proaste. Oricum, majoritatea filmelor ce nu au si alta caracteristica sunt considerate COMEDII PROASTE! Daca e o comedie de actiune, o comedie sf, atunci e ok. Daca e doar COMEDIE, e clar „din aia proasta”. Scary Movie e doar un exemplu, un etalon.

Ma uitam zilele trecute la primul film din seria de comedii proaste : Scary Movie 1. Din 2000. P-atunci imi placuse enorm, paream chiar extaziat de acest film. Il consideram chiar preferatul meu. Acum l-am revazut insa cu alti ochi. Nu mai imi pare atat de funny, si totusi il consider un film bun. Si refuz sa accept criticile care-l considera UN DEZASTRU. Care considera ca numai niste oameni „inculti si ticniti” pot aprecia un astfel de film.

Despre nota de pe IMDB nu ma pronunt. Sunt atat de ciudat si aiurea puse incat nu mai imi bat capul sa ma intreb de ce are nota respectiva. Ce pot observa insa este ca romanii il apreciaza mai mult decat ceilalti. Lucru care-i face pe unii sa considere pe romani drept inculti. A, era sa uit: pe vremuri erau 2 serii care erau considerate etalonul „inculturii”, si anume Scary Movie si American Pie.

De ce il repudiaza criticii? Pai tocmai pentru ca e parodie. Tocmai ca parodiaza filmele pe care ei, criticii, le-au laudat si le-ai ridicat in slavi. Si asta deranjeaza. E ca si cum te-ai lua de ei personal. Pentru ca in fond, atunci cand parodiezi si ai ceva cu cineva, nu ai ceva cu filmele si cu producatorii lor. Nu, ai ceva cu cei care le apreciaza si le incurajeaza. Tocmai din acest motiv filme precum Scary Movie (si cu un nume ciudat, demn de o parodie) o sa fie considerate tot timpul Comedii proaste.

Daca nu ati vazut seria Scary Movie, eu zic s-o faceti. Daca nu acum, asteptati nitel, ca apare Scary Movie 5 in 2013 .Care Scary Movie 5 se pare ca va „repara” ce au stricat celelalte 4. Ma rog, adica vor invia toti mortii din seriile anterioare. Abia astept sa-l vad!

Salutari DE GROAZA tuturor!

ps: Seria de „comedii proaste” Scary Movie a fost tradusa la noi COMEDIE DE GROAZA 1 – 4 !

Comments

comments

3 thoughts on “Comedii proaste. Scary Movie.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !