Comedie Neagra cu Istvan Teglas, pe 7 martie la Godot

La Teatrul Godot putem gasi una dintre cele mai variate oferte din Bucuresti. Printre spectacolele care atrag atentia se regaseste si Comedie Neagra cu Istvan Teglas in rol principal.

Peter Shaffer a scris Comedie neagra in 1965.Celebra farsa cu actiunea intr-un apartament din Londra in timpul unei pene de curent este gandita sa se joace intr-un sistem de iluminare invers. In prima scena, organizarea unui dineu este bezna totala in scena, iar in momentul intreruperii curentului scena este luminata puternic.
Brindsley Miller, un tanar sculptor si logodnica lui Carol Melkett „imprumuta” mobila scumpa si obiecte de anticariat de la vecinul lor Harold Gorrringe pentru a-i putea impresiona pe un milionar care este asteptat sa vina in vizita pentru a cumpara cateva dintre sculpturile lui Brindsley si pe tatal lui Carol, Colonelul Melkett care vine sa-l cunoasca pe Brindsley pentru a-si da consimtamantul pentru o eventuala casatorie.Curentul cade, Harold se intoarce mai devreme, apare un electrician cult si pasionat de arta, vine si fosta iubita a lui Brindsley, pentru a intregi o seara in care incurcaturile se tin lant.
Lumina devine intuneric si intunericul lumina, aceasta este marea provocare a spectacolului.
(sursa: site-ul godotcaffeteatru.ro)


Alte reactii din online despre Comedie Neagra:

– Punctarea jocului prin lumini nu-i este deloc straina protagonistului piesei, actorul Istvan Teglas. In Deseori neobservat, spectacol pe care actorul il joaca la Teatrul Mignon, care este o adaptare subtila si zguduitoare dupa romanul Leaganul respiratiei de Herta Muller, lumina prezenta sau absenta are rolul de a puncta si de a adanci zbuciumul sufletesc. Insa in Comedie neagra, jocul intuneric/lumina da o nota de mister si sporeste umorul scenelor.

(sursa: hotnews.ro)

Comedie neagra e chiar genul de spectacol pe care sa-l vezi seara, tarziu, relaxat, si sa-ti dai voie sa te bucuri, chiar daca stii ca nu e nici un mare text, nici vreun spectacol de referinta in istoria teatrului, dar la care te uiti cu placere. Ca atare, ar fi aproape necinstit pentru toata lumea sa incepi sa sapi si sa scoti la iveala toate acele lucruri care nu au functionat tocmai perfect. Dar, daca tot m-am convins ca, dincolo de toate astea sau tocmai pentru toate astea trebuie vorbit despre astfel de spectacole, am sa incep prin a spune ca, da, Comedie neagra este o comedie reusita si ca au fost momente la care am ras cu lacrimi. Deci scopul numarul unu a fost atins. Iar ce m-a convins sa scriu despre montarea lui Cosmin Alexandru Purice este faptul ca am crezut si cred ca e nevoie de comedie de bulevard in Bucuresti si de comedie de bulevard de calitate. Și, mai mult decat atat, faptul ca in teatrele subventionate se monteaza adesea comedie proasta si vulgara, la care nu poti sa razi pentru ca te enervezi… (sursa: restograf.ro)

Comedie neagra este un spectacol neobisnuit care prinde cu putere spectatorul inca de la primele replici si nu-i da drumul decat la final. De ce? Pentru ca avem farsa intr-un act dupa un text scris de Peter Shaffer in 1965, un regizor cu viziune, plus sapte actori talentati. Actiunea se petrece intr-un apartament din Londra, in timpul unei pene de curent. Miller Brindsley (Istvan Teglas) este un tanar sculptor fara noroc si fara bani care spera sa-si vanda operele unui domn bogat, dar si sa-l impresioneze pe tatal logodnicei sale, Carol Melkett (Alina Popescu). Din acest motiv, muta mobilierul si obiectele de valoroase ale vecinului lor Harold Gorrringe (Mihai Smarandache), fara stirea acestuia. Planul este stricat de o pana de curent si de aparitia unor musafiri neasteptati”. (sursa: Ziarul Metropolis)

V-am convins? Comedie Neagra cu Istvan Teglas in rolul principal se joaca la Godot, urmatoarea reprezentatie fiind pe 7 martie 2014. Distributie completa: Istvan Teglas, Mihai Smarandache, Marius Chivu, Alina Popescu, Ana Maria Lazar, Andreea Samson, Madalin Mandin. Regia : Cosmin Alexandru Purice. Scenografie si costume : Ioana Burtescu. Un text de Peter Shaffer, tradus de Alexandru Mihail. Salutari TEATRALE tuturor 🙂

One thought on “Comedie Neagra cu Istvan Teglas, pe 7 martie la Godot

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !