Color Run si ipocrizia

Color run 2022

Color Run 2022 tocmai s-a terminat. Sau, ma rog, unul dintre evenimentele cu acest nume.

Nu despre alergare vreau sa va vorbesc, despre maratoane (ma rog, acesta se desfasoara pe parcursul a doar 5km), chiar daca eu nu voi participa niciodata la vreun maraton, din motive fizice, ci despre ideea Color Run, care contrazice aproape radical mentalitatea unora.

Ca sa inchei subiectul alergarilor, eu am un mare respect pentru cei care alearga la maratoane. Desi sunt uneori nemultumit de maratoanele care blocheaza centrul orasului, intrebandu-ma deseori de ce ei trebuie sa alerge musai prin centru, eu chiar ii apreciez pe maratonisti. Ei fac ceea ce eu nu as putea vreodata face. Fix d-asta ii apreciez atat de mult. Deci eu am ceva cu UNII participanti la Color Run 2022, insa nu din cauza ca au alergat.

Ca sa intelegeti problema mea, va iau un pic din spate. De cativa ani buni, mai mult de 10, mi-am schimbat radical stilul vestimentar. Adica nu ca mi l-am schimbat, ci mi-am creat un stil vestimentar propriu. Colorat. Cu cat mai multe culori. Multe si stridente.

Evident, stilul vestimentar a atras critici. Unii m-au criticat direct, m-au dat exemplu negativ (si ce bine m-am simtit!), altii ma critica indirect, criticand la modul general alegerile pe care le fac SI eu.

Dau cateva sfaturi pe care acestia le propovaduiesc pe oriunde au ocazia:

  • Barbatul trebuie sa aiba in garderoba mai multe camasi albe. Camasa alba e stilata, e eleganta.
  • Niciodata mai mult de 2 culori. Preferabil una singura. Sau, as adauga eu, niciuna.
  • Femeile sa nu evite rochiile negre. Nu inseamna doliu, este eleganta,  stilata.
  • Femeile nu trebuie sa evite sa se imbrace in alb. Albul nu inseamna doar rochie de mireasa.
  • Hainele inflorate sunt bune numai in vacanta, pe plaja. Nu dau un aer de seriozitate.

Nu mai intru in detaliile strict feminine, despre purtatul tocurilor de pilda, pe alea le las deoparte. Insa vreau sa va spun principiul acestui mini-maraton:

Cunoscuta si drept ”Happiest 5k on the Planet” – este o cursa euforica in culori, care celebreaza sanatatea, bucuria si originalitatea.
(sursa)

Evident ca m-as bucura ca evenimente de genul Color Run sa schimbe mentalitatea si, mai ales, sa schimbe vestimentatia celor din jurul meu.

Nu stiu daca v-am povestit vreodata, insa atunci cand vad camasi inflorate la barbati am o senzatie dubla, deopotriva de bucurie si de tristete: sunt bucuros vizual, ochiul meu se bucura, imi place ce vad si ma bucur sa vad fericire in jurul meu; de pe alta parte, parca-mi convine mai mult sa ma stiu singurul imbracat asa. As avea o mare, imensa problema daca toti s-ar imbraca inflorat. V-am povestit deja asta in clipul despre PRIMA mea camasa mov.

Revenind la Color Run: daca evenimentul in cauza i-ar face pe oameni sa fie mai veseli, mai creativi, mai originali, ar fi perfect. Eu as fi foarte fericit. Insa nu pot sa nu observ ipocrizia unora, care adora sa fie stropiti cu vopsea o data sau de 2 ori pe an, insa in rest se imbraca doar in alb si negru. Sunt persoane care daca-si iau haine albe, negre si gri considera ca au combinat 3 culori, desi de fapt pe ei au fix 0 (ZERO) culori! Alea-s nonculori, NEBUNILOR!

Deci daca ai participat la Color Run si in acelasi timp imi dispretuiesti felul de a ma imbraca, te invit politicos sa parasesti aceasta incinta. Esti un ipocrit cu care realmente nu am ce discuta. Daca insa Color Run ti-a schimbat perspectiva si datorita acestui eveniment ai inceput sa te imbraci colorat, ai tot respectul meu. Imi vine sa spun ca ti-as da o bere, dar sunt prea zgarcit sa fac asta. Desi o meriti sincer!

 

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !