Articol cu cocalari, hipsteri si cirese

Articol cu cocalari, hipsteri si cirese

 

 

Imi placuse mai demult o vorba a unui amic: cocalarii si hipsterii nu-s cu mult diferiti. Ambii sunt interesati de ce vor si ce cred ceilalti, unii se dau cu majoritate, ceilalti cu minoritatea. O dovada in acest sens fiind produsele vintage: intai  au fost adoptate de hipsteri, pentru ca nu erau mainstream, apoi cand au devenit la moda au fost adoptate si de cocalari. Exemplele sunt multe in acest sens.

Eu, insa, vreau sa va vorbesc despre cirese. Ce legatura au aceste fructe cu aceste specimene, cocalari si hipsteri? Simplu: au devenit simbolul lor.

Cirese

Stiti ca acum nu mult timp (sa zicem 3 saptamani) se vindea kilogramul de cirese cu 30 de lei? Nu va mirati, ele au intrat pe piata la un pret de 150 de lei!! Da, ati citit bine: 150 de lei!! Prost nu e cine cere, prost e cine da. Sau, dupa caz, hipster ori cocalar.

Serios, de ce ai da 30 de lei pe cirese? Nu vorbesc de 150 de lei, ala deja e un pret halucinant! Daca as putea, as vinde si eu cirese cu 30 de lei. As da, apoi, fiecarui cumparator un plic, cu rugamintea de a-l deschide acasa. In plic as pune un mesaj legat de cat de idiot este cumparatorul. Dac-as fi in toane bune as scrie doar Ce bine-mi pare c-ai luat teapa.

Din punctul meu de vedere, ciresele oricum sunt niste fructe peste care pot sa sar intr-un an. Exista mai multi ani din viata mea in care n-am mancat cirese. Ciresele au un gust fad, sters, sunt probabil bune in curele de slabire (chiar au gust de mancare sanatoasa, la modul sincer).

Au avantajul ca nu face lumea misto de tine daca le mananci. Daca mananci banana, ca fata, primesti tona de misto-uri. Daca mananci mar, ca barbat, si esti un pic mai plinut, vei fi comparat cu un porc. Daca, insa, mananci cirese nu face nimeni misto de tine. Si mai au un avantaj: nu pateaza.

Fructele numite cirese mai au 2 avantaje: nu pateaza si nu produc scaune repetate (denumirea medicala pentru cacari prea dese), asa cum produc prunele. Asa ca pot fi consumate de catre hipsterii corporatisti fara grija: nu iti afecteaza tricoul imaculat luat de la second-hand si necalcat si nici nu te face sa iesi din sedinta la jumatatea ei.

Cirese poza

Dezavantajul lor mare, care e de fapt un avantaj in ochii hipsterilor, este ca trec repede. Lubenita (pepene sau harbuz, pentru analfabetii care nu stiu ce-i aia) mananci aproape 3 luni. Mere mananci cam tot anul. Cirese, insa, foarte putin.

Tin minte ca saptamana trecuta imi ridicam cardul de la banca. Pe Mihai Bravu, intre Piata Iancului si Vatra Luminoasa, e un manunchi de banci (si pe stanga, cum vii de la Iancului, dar si vizavi). Exact in fata bancii era un nene care vindea cirese. Nu m-au tentat, insa l-am studiat atent. Pretul era 25 de lei (deja scazusera). In fata mea o doamna, foarte eleganta, de vreo 40 de ani, a cumparat 2 kilograme. A dat, ati ghicit, 50 de lei.

Da, eu as sari aproape oricand peste cirese. Am atatea alte fructe pe care le prefer inaintea lor. As gusta, de curiozitate, cateva. Altfel, fructele care ma reprezinta pe mine sunt lubenita (vedeti la Irina de ce) si lamaia verde zisa si lime (citit invers LIME sa va prindeti de ce).

Nu v-am zis de ce specimenele cunoscute drept cocalari au devenit, brusc, fani cirese? Va zic acusi, daca n-ati intuit deja: pe langa faptul ca merg bine cu seminte, sunt (sau erau) si un etalon al bogatiei. Legat de ce v-am zis eu mai sus: cand am fost intrebat, pe facebook, cati bani am pe card, am raspuns, la misto, ca imi permit sa imi cumpar nu unul, ci mai multe kilograme de cirese.

Niste cirese cunoscute drept cirese chilipir :)
Niste cirese cunoscute drept cirese chilipir ­čÖé

Cirese, cocalari si hipsteri. Combinatia ideala ­čÖé Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

Comments

comments

2 thoughts on “Articol cu cocalari, hipsteri si cirese

  1. Pingback: Articol cu cocalari, hipsteri si cireseBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !