Closed Circuit – Conspiratia

De cate ori ati injurat sistemul juridic romanesc? De cate ori ati considerat ca in alte tari toate procesele sunt corecte? Si de cate ori nu ati considerat ca cele mai corecte sisteme jurisdictionale se afla in SUA si Anglia? Ei bine, Closed Circuit – Conspiratia o sa va schimbe nitel perceptia.

In continuare voi scrie, pe scurt, 7 chestii legate de Closed Circuit – Conspiratia:

1. Closed Circuit – Conspiratia nu este semnalizat ca „bazat pe fapte reale”. Multi incearca insa sa gaseasca asemanari cu situatii si fapte din realitate. Nu s-au gasit inca, insa este tipul de film care poate fi oricand real. Probabil este construit astfel incat sa nu poti gasi un corespondent in realitate ce se potriveasca 100%.

2. Closed Circuit – Conspiratia┬áeste construit realist: 0 efecte speciale, 0 situatii ori scene absurde.

3. Este adevarat, din acest motiv multi catalogheaza Closed Circuit – Conspiratia ca fiind plictisitor. Are multe momente in care este aparent plictisitor. La sfarsit insa totul capata sens.

4. O problema morala interesanta ce este ridicata de acest film: cat de etic este sa te folosesti, tu ca stat, de criminali? Si cat de moral (si LEGAL) este ca apoi sa le inscenezi procese prin care sa-i arunci in puscarie? Ei oricum sunt criminali, oricum trebuiau sa stea in parnaie…

5. De asemenea, tu, ca avocat, ce ar trebui sa faci? Sa incerci sa scoti la lumina adevarul? Sau sa multumesti statutului tau ca are grija de tine si sa-i oferi ceea ce-si doreste?

6. Exista multe filme de propaganda, filme care arata cat de viteaz este guvernul X (in general al SUA) si cat de mult isi iubesc americanii patria. Closed Circuit – Conspiratia este un film construit exact invers: evidentiaza hibele unui sistem juridic altfel foarte bine construit si foarte bine apreciat. Fie si din acest motiv trebuie urmarit.

7. Nu este singurul film de acest gen, deci nu va asteptati la ceva cu adevarat nou si original. Dar oare putem sa cream la nesfarsit lucruri noi si originale? Practic este imposibil acest lucru.

Per total Closed Circuit – Conspiratia este un film bun, insa nu comercial. Va fi foarte bine apreciat de fanii genului „thriller politic” (filmul a rulat in incheierea Cinepolitica Extra-time). Este de astazi in cinematografe si este adus in Romania de RoImage 2000. Vizionare placuta si salutari CINEFILE tuturor ­čÖé

Comments

comments

One thought on “Closed Circuit – Conspiratia

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !