Claudio Ranieri – definitia esecului

Claudio Ranieri – definitia esecului

Acest articol este scris dupa Grecia – Feroe 0-1. Nu, nu am scris gresit, acesta a fost scorul. Exact atata a fost. Iar Grecia, CAPUL DE SERIE al grupei, este fix ultima in clasament.

Teoretic, antrenorul are N circumstante: nu prea are jucatori, e schimb de generatii, e nou venit, echipele de astazi sunt egale valorice… Si, cel mai important: a avut ghinion. Doamne, cat ghinion a avut!  Circumstante, scuze, pretexte…

Cand vrei sa pacalesti, gasesti N motive. Adevarul este, insa, altul: Claudio Ranieri este un antrenor un antrenor extrem de slab. Mediocru e un termen bland. Are experienta enorma si a antrenat la viata lui echipe extrem de mari. Peste tot a lasat impresia ca putea mai mult.

De castigat nu a castigat nimic. 0 titluri de cand e el antrenor. Doar ceva cupe, plus celebra Cupa Intertoto, de care cei mai tineri nici nu-si mai aduc aminte…

Nu e arogant, ci dimpotriva. Prietenos cu toata lumea, presa, suporteri, jucatori, conducere, nu pare niciodata ingrijorat sau enervat. Pare tot timpul fericit. Fericit ca incaseaza niste bani.

Nationale nu antrenase pana acum. Italia lui natala are antrenor. Visul lui este sa antreneze acea nationala, lucru pe care toate adversarele acesteia si-l doresc. Oricum prin Italia n-a antrenat prea mult. A preferat sa tepuiasca straini. Ai lui il stiau bine. Poate prea bine.

Roma sau Inter sunt ultimele sale aventuri italiene. A preluat echipele in criza, le-a scos, aparent, de acolo, dar de castigat nu a castigat nimic. Absolut nimic.

Cand a mers bine s-a oprit inexplicabil. Cand nu, a dat-o grav in bara.

Iar doua esecuri mi se par elocvente: a avut pe mana doua echipe potente financiar, Chelsea si Monaco. Chelsea n-ar fi castigat nimic fara Mourinho. Cu Ranieri ar mai fi asteptat 10 ani sa castige titlul. Si nici atunci nu era sigura.

Ce va face, acum, Ranieri Simplu: va astepta sa fie dat afara, sa fie despagubit si va merge in alta parte. Sigur e o echipa in criza prin Franta, Anglia, Italia ori Spania. Sigur cineva are nevoie de serviciile sale.

Va mai sta un an, se va bucura de victorii, va zambi dupa infrangeri, va trage linie si va constata ca nu a castigat nimic. Chiar, cum o fi sa traiesti toata viata in mediocritate, fara sa te poti bucura la final ca esti cel mai bun. Fotbalul e facut din victorii si infrangeri, dar meseria ti-o practici doar pentru primele. Desi, ca unii sa castige altii trebuie sa piarda. Claudio Ranieri a fost, dintotdeauna, in categoria ALTII.

De ce l-a angajat Grecia nu se stie. Impresarii l-au propus acolo, grecii l-au gasit liber de contract si i-au propus postul, nimeni nu stie. Cert este ca momentan Grecia este ultima in grupa, iar jocul ei chiar arata ca al unei ultime clasate. Nu-si va da demisia, onoarea este un cuvant strain lui. Va fi demis si va primi despagubirile prevazute in contract. Ca de fiecare data.

Claudio Ranieri este definitia esecului in fotbal. Mourinho zisese, candva, ca a imbatranit degeaba. Eu sper, totusi, ca nu se va gandi cineva de pe la noi ca s-ar potrivi stilului nostru. Adica, da, s-ar potrivi perfect. Ca mentalitate este fix un latin lenes care prefera sa castige bani razand, care nu se strofoca prea mult si care este extrem de prietenos cu toata lumea. Apropo, mai stiti Valencia cea plina de romani de pe vremuri? Va mira faptul ca Ranieri s-a inteles atat de bine cu ei? Numai el putea tolera fitele fratilor Ilie ori driblingurile complet inutile ale lui Denis Serban.

Ranieri este si cel care l-a adus pe Mutu la Chelsea. Afacere de afacere #cumarveni

In incheiere, 3 articole pe acest subiect: unul scris de mine, un editorial din gsp si o declaratie facuta de Claudio Ranieri INAINTE de meciul cu Feroe.

Claudio Ranieri – definitia esecului. Il vrei la Steaua? Like daca da, share daca nu. Casuta de comentarii este doar pentru injurii. Salutari MICROBISTE tuturor!

2 thoughts on “Claudio Ranieri – definitia esecului

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !