Cine crede in Mos Craciun …

Cine crede in Mos Craciun

Cine crede in Mos Craciun are parte de dezamagiri toata viata. Copil fiind, atunci cand primeste cadouri prea putin valoroase (in comparatie cu colegii), incepe sa-si puna probleme vizavi de propriul comportament, vizavi de ce a facut el de-a lungul anului.

Cine crede in Mos Craciun nu sta oricum foarte bine cu logica. Un nene batran care vine de undeva din Nord, care are un sac cu cadouri pentru absolut toata lumea, care intra pe horn (chiar si la bloc) si care reuseste sa iasa fara sa fie detectat. Si ne mai miram apoi ca oamenii ajung la maturitate sa creada in miracole picate din cer …

Cine crede in Mos Craciun nu este neaparat credincios, religios. As zice ca dimpotriva: Mos Craciun este 100% laic, un produs de consum, care doar s-a agatat de o sarbatoare religioasa, profitand de ea, storcand-o efectiv de bani.

Cine crede in Mos Craciun asculta colinde si se uita an de an la aceleasi filme. Nu vrea sa progreseze, sa vada ceva nou, sa incerce ceva diferit, ci vrea sa traiasca si sa retraiasca an de an aceeasi magie.

Cine crede in Mos Craciun nu va aprecia acest articol. Fie il va ignora, fie va da cu pietre in el si in autorul lui, pe care-l va considera lipsit de suflet, fara pic de spirit de sarbatoare. Daca vorbim de vreunul mai fanatic, ar putea chiar sa raporteze acest articol.

Cine crede in Mos Craciun cu adevarat nu va pangari spiritul acestuia, nu va profita de Mos. Asadar, cei care scot filme despre Craciun, care vor sa profite de pe urma acestui personaj nu cred cu adevarat in Mos Craciun. Din acest motiv majoritatea filmelor de Craciun sunt atat de puerile si de previzibile: se simte de la o posta faptul ca nici ei (actori, regizori, producatori, scenaristi) nu cred in Mos Craciun. Precum un avocat care isi apara clientul fara sa creada absolut deloc ca el ar fi nevinovat. Dimpotriva.

Cine crede in Mos Craciun in 2020, avand peste 10 ani, fie a avut o copilarie extrem de dificila, fie este extrem de … neatent si neinformat. As putea formula si altfel, dar prefer sa nu.

Cine crede in Mos Craciun, la propriu sau la figurat, adult fiind, este un vesnic copil, un imatur care nu vrea sa accepte cruda realitate. Ori este un copil frumos care reuseste sa vada bunatatea din toti oamenii.

Cine crede in Mos Craciun copil si adolescent sfarseste prin a deveni Mos Craciun la batranete. Un fel de blestem din partea divinitatii.

Cine crede in Mos Craciun si apreciaza acest articol este un bipolar ipocrit, care are totusi ceva simt al umorului. Ori poate nu a inteles nimic.

Cine crede in Mos Craciun este obligat sa lase in casuta de comentarii argumentele sale. Sau, ca sa ma exprim #DeSezon, este invitat sa faca niscaiva cadouri blogosferice pentru una bucata blogger cu greutate: like, share, comentarii si tweet-uri. Spiritul Craciunului inseamna si sa incerci sa-l convingi pe Grinch de bunatatea oamenilor din aceasta perioada. Unii chiar au reusit cica :)) (poza cover e luata de aici)

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !