Cinci eroi de legenda – Rise of the Guardians

Cinci eroi de legenda – Rise of the Guardians este o animatie 3D absolut uimitoare. Eu sunt intai si intai uimit de faptul ca mi-a placut. Initial mi se parea mult prea puerila si prea „de Craciun” incat aproape ca ma setasem sa merg la film si sa zic apoi ca nu-mi place. Iar filmul m-a contrazis total.

Apropo, am mers la acest film datorita (ori din cauza?) Laurei, care iar a avut grija de cultura mea cinematografica. Si de mers am mers cu acelasi Andrew.

Hai sa fiu totusi hater si sa evidentiez singurul defect al acestui film: TITLUL. Nu, nu titlul original are ceva, ci traducerea lui tembela. Pe bune, citit titlul: Cinci eroi de legenda – Rise of the Guardians . E acelasi lucru? Eu unul ma simt jignit: cineva a simtit nevoia SA-MI NUMERE gardienii, sa stiu de la inceput ca-s 5. Americanii n-au avut nevoie de asa ceva, eu ca roman am avut. Deci eu sunt ala mai prost, nu? Iar eu inseamna EU ROMAN, nu eu Emil Calinescu. Daca era a II-a varianta puteam sa inteleg un pic.

Altfel, efectele 3D sunt absolut UIMITOARE. Foarte multa culoare, foarte multa actiune (atat cat se poate intr-o animatie), zapada, aventura, Paste, Mos Craciun, Zana Maseluta… Hai ca e misto. Pe bune: nici eu nu credeam ca imi va place. Si mi-a placut. Si e printre putinele animatii pe care le-as revedea.

Uitandu-ma la film ma tot intrebam de ce nu se fac mai multe filme de genul? Adica la tv inteleg de ce se dau aceleasi: productii noi ar insemna costuri ridicate. Dar la cinema de ce nu apar? Macar un film de genul pe an. Ori animatie, ori film normal. Nu stiu, ceva de Craciun. Sa-mi amintesc de Craciunul 2012 drept „cel in care a aparut Cinci eroi de legenda – Rise of the Guardians”, nu „cel in care am reascultat cu placere colindele lu’ Hrusca”. Pe bune, e asa greu?

Si da, cred ca am dat in mintea plozilor: dupa Tom Sawyer, acum asta. Ma rog, ordinea cronologica fu inversa. Rau am ajuns.

Salutari PUERILE dar CINEFILE tuturor!

ps: Putini amici se asteptau sa-mi placa filmul. Nici macar Laura nu se astepta la asta. I-am si zis: PRIMUL film la care m-ai dus si mi-a placut. Era oricum greu sa nimereasca de fiecare data filme proaste.. Hai sa vi le enumar nitel: ParaNorman, Love is All You Need si, cireasa de tort (pardon, bomboana de pe coliva), CLOUD ATLAS!

Comments

comments

One thought on “Cinci eroi de legenda – Rise of the Guardians

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !