Chef de Chef

Nu va voi povesti filmul Chef, nu mi-au placut niciodata spoilerele, insa va voi spune ce veti descoperi in acest film si de ce trebuie sa mergeti sa-l vedeti:

1. Intai si intai, veti descoperi importanta internetului, a twitterului si a bloggingului. O cearta cu un blogger determina pierderea locului de munca pentru un bucatar sef.

2. In al doilea rand, veti descoperi faptul ca haterii nu sunt nici pe departe niste oameni absurzi, ingusti la minte si razbunatori. Daca-i calci pe coada vor intra in jocul tau si te vor face praf, insa vor avea puterea sa recunoasca atunci cand tu le dovedesti, cu fapte, ca esti bun. Si, in general, heitarii au argumente.

3. In al treilea rand, veti descoperi un blogger care-si vinde blogul unei mari corporatii, AOL, pentru ca apoi sa devina PATRON de restaurant. Blogger-patron, hai ca suna bine ­čÖé

Apropo de aceste 3 puncte, am ajuns sa laud o chestie care ar trebui sa fie normala. Ma enervez maxim atunci cand vad in filme ziaristi la ziare ori reviste in format fizic. Doar conservatorismul scenaristilor a intarziat intrarea, pana acum, a bloggerilor in filme. Usor-usor, vom vedea in filme ce vedem si in viata reala. Social-media farte din viata noastra si ne influenteaza al dracului de mult, oricat ne-ar displacea asta.

4. Veti descoperi faptul ca o destituire nu este un capat de tara. Dimpotriva. Proverbul romanesc orice sut in fund este un pas inainte ar trebui tinut minte. Nu d-alta, dar se aplica din ce in ce mai mult.

5. Veti descoperi ce bine este sa incepi sa fii propriul SEF. Sau, ma rog, propriul CHEF, pe care-l citim tot SEF. Dar na: trebuie sa fim in trend cu filmul.

6. Avem parte, in film, de multa mancare. Unii ar zice ca foarte multa e nesanatoasa, niste senvisuri mexicane deosebit de nocive. Asa o fi, dar aratau atat de bine incat imi ploua-n gura.

7. PE mine m-a atras si titlul. Chef imi suna a … CHEF, din ala cu muzica, bautura si distractie. Si pe bune de nu e un film de la care sa pleci cu ditamai buna dispozitia.

8. In mod uimitor, este un film cu Scarlet Johansson la care ea nu este principalul punct de atractie. Are aparitii rare si discrete in film si, din pacate pentru unii, apare de fiecare data imbracata.

Daca aveti Chef de Chef (adica daca aveti Chef┬ása vedeti filmul Chef) puteti participa la concursul de pe blogul meu. Premiile sunt 2 invitatii duble la … CHEF!

chef de concurs

Filmul Chef pare facut special pentru gurmanzi, corporatisti (care poate vor avea inspiratia sa isi dea demisia ori norocul sa fie dati afara), freelanceri (norocosii aia care si-au castigat libertatea), cheflii, iubitorii de jocuri electronice si iubitorii de atmosfera latino. Little Havana, cartierul, mi-a adus aminte de jocul GTA (asa cum s-a si mentionat in film), insa muzica din film mi-a adus aminte si de Tropico. Chef este, per total, un film pentru toata familia si pentru toti cinefilii, care aduce buna dispozitie tuturor, de la care, insa, ai multe de invatat.

Fara sa-i doresc a avea ghinion, filmul Chef intra in cinematografe incepand cu data de vineri, 13 iunie, fiind adus in Romania de Ro Image 2000. Salutari CHEFLII tuturor si … distractie placuta ­čÖé

ps: Intr-un final un jurnalist freelancer (blogger) se asociaza cu un Chef freelancer. Cine a invins? Freelancingul ­čÖé Frumos zic.

Comments

comments

2 thoughts on “Chef de Chef

  1. Pingback: Chef de ChefBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !