Top 10 ciudate cereri in casatorie

Top 10 ciudate cereri in casatorie

 

 

La initiativa magazinului online  www.e-ring.ro, magazin online specializat in vanzarea de inele de logodna, am decis sa fac un top 10 cereri in casatorie. E drept, l-as numi top 10 cereri in casatorie ciudate, unele locatii nu sunt chiar cele mai dezirabile. Sa incepem, deci:

Cereri in casatorie inele de logodna E-ring

 

In Irlanda, pe 29 februarie, femeia cere pe barbat in casatorie

 

Promisesem ca scriu despre data de 29 februarie, dar am ratat acel articol. Nu-i bai, astept 4 ani.

Legat de aceste cereri in casatorie, se pare ca exista si o lege in acest sens, valabila atat in Irlanda, cat si-n Scotia (eu stiam de Irlanda din filme). Legea prevedea, candva, ca barbatii care refuza cererea sa fie amendati.

In unele state Americane regula se pastreaza pe tot parcursul anului bisect.

Cum ziceam la inceput: v-ar conveni, ca barbati, sa fiti ceruti in casatorie de femeia voastra? Cunosc cazuri de persoane de sex feminin care si-au batut la cap barbatul timp de cativa ani sa le ia. Tot un fel de cereri in casatorie mascate.

Daca chiar va place idee, puteti merge de 29 februarie (peste 4 ani) in Irlanda.

 

Cereri de casatorie de Revelion

 

Cica tot un fel de superstitii sunt, incepi anul cu bine. Sunt unii care-si petrec revelionul cu persoana iubita si fix la 12 noaptea, dupa ce ciocnesc paharul, el ii zice ei: Vrei sa fii sotia mea? Daca e refuzat, are o scuza: era beat :))

 

Cereri in casatorie pe stadion

 

Moda a inceput in Anglia si cica are legatura cu faptul ca femeile nu voiau sa fie luate pe stadion. Ce se intampla daca o ceri de nevasta pe stadionul echipei favorite? Simplu: data viitoare va dori ea sa mearga acolo, pentru ca acela nu va mai fi un simplu stadion, ci va fi locul in care a fost ceruta de nevasta. Da-l incolo de meci, stadionul e important.

Legat de stadion, imi povestise cineva ca in Anglia a fost o mini-tragedie cand s-a daramat fostul Wembley. Na, cum s-o ceri de nevasta p-un stadion obscur? O ceri pe Wembley, stadionul-emblema. Nu conteaza c-a fost construit un Wembley nou, s-a daramat LOCUL unde s-a intamplat chestia importanta. Tragedie, nu alta.

 

Cereri in casatorie in spital

 

Ea, bolnava, cu moralul la Pamant; el ar face orice s-o faca sa se simta mai bine. Sunt impreuna de 3 ani, urma sa se faca si acest pas. Vrei sa fii sotia mea? Dilema mea este urmatoarea: inelul de logodna se pune pe mana cu perfuzia sau pe cealalta?

 

Cereri in casatorie sus pe munte

 

Credinciosii sustin ca acolo-s mai aproape de Dumnezeu, d-aia e bine sa-si ceara persoana iubita in casatorie acolo. Se practica si pe partia de ski, dar cica cel mai misto este s-o ceri dupa ce ai muncit sa urci pana undeva. Un fel de premiu pentru ea ca a reusit. Sau na, sa arati de ce ai tinut musai sa urci pana acolo. Cazurile sunt numeroase, si nu tin de o tara ori o regiune anume. Am auzit si la noi, am vazut si-n filme.

 

Cereri in casatorie la facultate

 

Nu intelegeam, acum ceva ani, care-i logica unei biserici la facultate? Pe langa biserica DIN CURTEA facultatii (cum e la Politehnica Bucuresteana, biserica cunoscuta sub numele de Sfantul 5), mai avem si capela in sediul Universitatii, cum a fost la Univ Dimitrie Cantemir, unde am studiat eu dreptul.

Cica acolo, in biserica facultatii, au loc o gramada de cununii religioase ori logodne binecuvantate de preoti.

O chestie tare auzita acum cativa ani, ca zvon: cica una a fost ceruta-n casatorie in ziua licentei, inainte de examen. S-a emotionat si a picat examenul :)) Nu stie nimeni daca ei chiar s-au mai casatorit, dar ca sfat: faceti acea cerere DUPA examen.

 

Cereri in casatorie la locul de munca

 

Draga mea colega de birou, vrei sa fii sotia mea? Acu’ na, daca ei lucreaza impreuna, de ce nu? Desi mi se pare atat de corporatist incat imi displace. Desi este o economie evidenta de bani: de ce s-o duci undeva pentru o chestie de maximum 1 minut? Risipa pura.

 

Cereri in casatorie la cinema

 

Am auzit, cica in America e moda. De ce acolo? Simplu: mai ales in trecut, primul sarut il dadeai persoanei iubite la cinema, pe intuneric. Daca acolo ai sarutat-o prima oara, acolo o si ceri in casatorie. Cica unii ii pun incet un inel pe deget, iar apoi o saruta lung pentru a nu scoate niciun cuvant. Bineinteles ca filmul este doar un pretext, cum zice campania Pepsi (sau zicea, c-a fost schimbata).

Filmul e un moment. ignora-l

 

Cereri in casatorie la maternitate

 

Fie o ceri de nevasta cand vi se naste copilul, fix acolo, standu-i in genunchi, fie, un pic mai romantic si mai putin obligat, cand stai acolo alaturi de ea asteptand sa se nasca copilul unor prieteni. Romantic, nu?

 

Cereri in casatorie de 1 mai

 

Vazusem intr-un film ca prin America de Sud luptatorii de gherila comunsti isi cereau femeile de nevasta pe 1 mai. Se intampla asta si prin URSS, unde tovarasii isi dovedeau, astfel, atasamentul fata de ideile si valorile socialismului.

Sunt curios anul asta, cand Pastele pica de 1 mai, cati tovarasi vor decide, in tarisoara noastra, sa-si ceara femeile de nevasta?

In final, tot in categoria Cereri de casatorie ciudate, va dau un link de la Cabral, cum a cerut-o el pe frumoasa Andreea in casatorie. Si va mai semnalez ceva: o cerere in casatorie pe scena Teatrului Masca, in clipul de la finalul articolului 🙂 Cam atat. Daca mai stiti voi altele ori daca vreti sa imi povestiti cum s-a intamplat la voi, va sta la dispozitie casuta de comentarii.  Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

 

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !