Celebritate in mediul online

Am avut acum ceva timp o discutie cu un amic, ulterior discutia avand-o cu altcineva. Intrebam daca este vreo diferenta intre celebritate in mediul online si celebritate in mediul offline. Eu sustineam ca da, el zicea ca diferenta este mica.

Exemplul dat de acel amic era emag-ul. Aici lucrurile sunt clare: a pornit ca un magazin online, insa acum este celebru si in offline. Se duc si oameni in varsta p-acolo sa comande, la Crangasi, unde au showroom-ul orice florareasa (colorata sau nu) stie de Emag.  Brandul a pornit din online, este in continuare un magazin online, insa are o celebritate si in afara online-ului. Este un exemplu de marketing din punctul meu de vedere.

Sunt insa alte magazine online care n-au avut acelasi succes. Noi le stim, poate si comandam de la ei, dar ele nu sunt cunoscute in afara internetului. Nu inseamna ca sunt mai putin serioase ori ca n-ar trebui sa apelam la ele. Dimpotriva, uneori sunt mai ieftine ca „liderii” (liderii isi permit sa puna preturi nitel mai mari, oricum lumea apeleaza la ei).

Acum voi da un exemplu de celebritate online mai speciala: saloanele de masaj erotic. Un salon masaj erotic renumit in mediul online poate sa insemne 0 in offline. Si asta nu din vina lui. Pur si simplu internetul este singurul loc unde aceste saloane si pot face reclama, deci un nene de 50 de ani, care poate ar apela la ele daca ar putea, nu va avea de unde sa afle de existenta lor. Da, repet: el ar putea deveni clientul lor daca ar afla de ele.

In sens invers exemplele sunt exclusiv negative. Daca un mare magazin in offline nu este prezent in online e de rau. Ok, hypermarketurile nu au nevoie de online (la fel si supermarketurile), insa in rest consider ca toate magazinele au nevoie de o imagine buna SI in online. Degeaba existi si esti cunoscut in offline daca nu ai si o celebritate in mediul online.

Cam atat. Salutari CELEBRE tuturor! 🙂

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !