„– Pfff… desene animate, ce tâmpenie„, îmi spunea zilele trecute un prieten, când i-am spus că am vizionat How to train your dragon 2.
Filmul a fost frumos, Mariusică spunându-mi că filmul ar putea câștiga lejer un Oscar. A fost comic, a fost acțiune, însă nu i-aș da Oscarul.
How to train your dragon continuă povestea viteazului Sughiț și a prietenului său, Știrbul, dragonul „Furie neagră„. Acum Sughiț era un flăcău viteaz, care călca pe urmele tatălui său. Însă nu voia neapărat luptă ca bătrânul său tată, ci era de părere că orice om sau animal se poate schimba, cu vorba bună.
Însă, curând, acest crez al lui va fi pus la încercare când va intra pe scenă un vânător celebru de dragoni, Drago. Cel care, în urmă cu mulți ani, reușise să ucidă toate căpetenile vikingilor, în afară de Stoic, tatăl lui Sughiț.
Drago posedă putea de-a face orice dragon să i se supună. Și nu prin vorba bună, ci prin răutate. Dacă acesta va reuși să obțină controlul și asupra Știrbului, veți observa începând de mâine, în cinematografele din țară, mulțumită Odeon Film.
Și apropos de animații, hai să vedem un clasment ale celor mai profitabile animații din istorie.
Locul 1 – Frozen
Lansat pe ecrane în decembrie 2013, filmul s-a bucurat de o imensă popularitate, ajungând la un total de peste 1,25 miliarde de dolari, reprezentând încasările pe întreg globul. Însă, Frozen s-a clasat sus şi în clasamentul general, ocupând un excelent loc 5.
Clasamentul cu cele mai proficatbile filme este, după cum urmează:
a) Avatar -> 2,7 miliarde dolari
b) Titanic -> 2,1 miliarde dolari
c) The Avengers -> 1,5 miliarde dolari
d) Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2 -> 1,3 miliarde dolari
Locul 2 – Toy Story 3
Seria Toy Story a încântat sute de milioane de copii, bunici și părinți, de la naşterea ei acum aproape 20 de ani, la începuturile animaţiei realizate cu ajutorul computerului. Seria a culminat cu Toy Story 3, devenind în 2010 cea mai de succes animaţie din toate timpurile şi prima care a depăşit pragul de un miliard de dolari încasări. Momentan nu se știe dacă vom vedea și o parte a patra a seriei, finalul închizând frumos povestea. Însă, nu se știe niciodată cum acest blockbuster va fi continuat de Disney…
Locul 3 – The Lion King
Acum 20 de ani, plângeam la vizionarea The Lion King, probabil cea mai iubită animație a tuturor timpurilor. Atunci, The Lion King cheltuia 45 de milioane de dolari şi devenea cea mai populară animaţie. În prezent rămâne în continuare animaţia desenată în stil clasic (de mână), cu cele mai mari încasări din istorie, iar în topul genului ocupă un onorant loc trei, cu 987 de milioane de dolari încasate şi datorită unei relansări 3D din 2011.
Locul 4 – Despicable Me 2
Comicul „ticălos” Gru și-a început aventura în 2010, iar con tinuarea din 2013 s-a bucurat de o imensă popularitate, ajungând la un total al încasărilor de 970 de milioane, la un buget de 76 de milioane de dolari. În 2017 vom avea și o parte a treia, însă peste un an de acum, în 2015, vom avea parte și de Minions, unde Sandra Bullock dorește să devină cel mai malefin personaj din toate timpurile.
Locul 5 – Finding Nemo
Lansat în 2003, filmul a câştigat Oscarul pentru Cel mai bun lungmetraj animat, adjudecându-şi şi titlul de cel mai bine vândut DVD din toate timpurile, cu mai bine de 40 de milioane de unităţi vândute în lume până în 2006. Povestea lui Merlin, plecat în căutarea fiului său Nemo, a bucurat spectatori de toate vârstele, iar totalul încasărilor a ajuns la 936 de milioane de dolari. Partea a doua se lasă mult așteptată, urmând ca în 2016 să avem continuarea, numită Finding Dory.
A consemnat Francisc Vasile.
One thought on “Cele mai profitabile 5 animații din istorie”