Cel mai cool Mos Craciun este cel care stie ce ti-ar placea sa citesti!

Cel mai cool Mos Craciun

Cel mai cool Mos Craciun nu exista, pentru ca in general nu exista Mos Craciun. Spun asta din start, sperand, totusi, ca nu citesc multi copii blogul meu. Iar cei care il citesc au aflat deja adevarul din alte surse. Ma rog, asa cred, asa sper.

Nu am fost si nu voi fi de acord cu minciuna asta, dar sunt convins ca intr-un fel ea este utila. Iar daca tot este folosita, ca e dragut ca ai nostri copii sa creada ca exista un Mos Craciun, atunci zic ca ar fi indicat sa folosim mai mult minciunica in cauza.

De exemplu, pe facebook circula candva un text in care un copil era incantat de cadoul primit si se intreba de unde stia Mosul ca el isi dorea un trenulet? Un altul se intreba de unde stia Mosul ca el isi doreste o masinuta electrica.

Cum ar fi, insa, ca pe langa masinuta electrica si trenuletul copilul sa primeasca si 1-2 carti. Mosul a aflat nu doar cu ce vrea sa se joace copilul, ci si ce vrea sa citeasca. Ce i se potriveste, zic.

Acum, ca sa intelegeti unde gresesc multi parinti, cartile nu ar trebui sa para ca-s bagate pe gat. Drept urmare, cea mai mare greseala pe care ati putea-o face ar fi sa ii puneti in salba de Craciun o carte care i se cere la scoala. Nu conteaza ca acea carte e misto, este irelevanta calitatea ei. Ideea e ca un copil trebuie invatat sa citeasca de placere, iar o chestie obligatorie nu are cum sa fie placuta. Cel putin nu la inceput. Fix din acest motiv consider ca multe carti au fost stricate atunci cand au fost introduse in programa scolara. Cu Morometii in frunte, sa ne intelegem.

Totodata, trebuie sa va ganditi si la cateva carti oarecum tematice. Poveste de Craciun de Dickens, de pilda, este o carte care poate fi citita acum. Ganditi-va ca un copil care a citit Dickens cand era mic va avea curiozitatea sa citeasca si alte carti ale celebrului scriitor. Iar Povestea de Craciun scrisa de acesta este pur si simplu superba chiar si pentru un insensibil ca mine. Daca gasiti si spectacole de teatru pe baza cartii zic sa nu le ratati ­čÖé

Ca o a doua recomandare, as zice sa incercati sa-i dati o carte care sa-i puna mintea la contributie, un Sherlock Holmes pentru copii (chiar exista si chiar ar prinde gustul pentru astfel de lecturi).

O a treia carte cu care nu puteti da gres in perioada asta este Vrajitorul din Oz. Bineinteles, o/le puteti citi si voi, adultii, laolalta cu cei mici. Nu va impiedica nimeni.

Titlul acestui articol, Cel mai cool Mos Craciun, a fost inspirat de prietenii de la Cartepedia, care au pornit o campanie omonima extrem de interesanta. Toate cartile pentru cei mici au reduceri de pana la 50%.

Acum astept sa-mi spuneti care a fost pentru voi Cel mai cool Mos Craciun si cand ati fost voi pentru altii Cel mai cool Mos Craciun. Exclus Secret Santa, va rog. Obiceiul ma face sa borasc ­čÖé

Comments

comments

3 thoughts on “Cel mai cool Mos Craciun este cel care stie ce ti-ar placea sa citesti!

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !