Cel mai bun medicament: cat mai putin stres!

Vazusem la un moment dat un reportaj medical interesant, prin care se demonstra care este principala cauza a cancerului: acea chestie pe care n-o bagam in seama, pe care o ignoram, dar care este fundamentala, importanta, chestie care se numeste STRES! Se spune ca nu exista alimente cancerigene ori produse cancerigene, ci pur si simplu daca esti stresat vei face cancer acolo unde ai o sensibilitate: daca esti fumator, ai plamanul sensibil, daca mananci prostii, stomacul va fi cel sensibil …

Da, despre stres este vorba si cand vorbim despre viata personala, si despre viata profesionala, inclusiv despre pasiunile tale. Unii au parte de joburi stresante, nu au ce sa faca, asta a fost alegerea lor, insa altii au bunul obicei sa se streseze si cand trebuie, si cand nu trebuie.

Stiti acele persoane care-s tot timpul stresate? Tot timpul nemultumite. Stiti acele persoane care muncesc tot timpul? Care sunt cu gandul la job non-stop?

Secretul meu, modalitatea mea de a ma mentine tanar, asa cat pot eu, este lipsa de stres. Castigi putin? Asta e, te bucuri de acei bani. Prietenii tai sunt pe plaja, iar tu in Bucuresti? Foarte bine, am aer conditionat, ma descurc.

X sparge 1000 de lei intr-un club de pe litoral? Asta e, eu ma pot simti bine si cu 60 de lei prin regie. Iar cluburile oricum nu-mi plac.

Unii, insa, prin natura meseriei lor sunt stresati. Sunt medici si se lupta de fiecare data cu moartea. Sunt politisti si se lupta cu infractori. Sunt judecatori si de ei depinde viitorul si libertatea unor oameni. Sunt profesori si niste tineri le fac viata amara.

Oricat de tare ar fi psihicul tau, cand esti nevoit sa vezi cum un om moare in fata ta nu ai cum sa ramai stana de piatra. Iar atunci cand esti nevoit sa ucizi, ca politist, intr-o misiune, este clar ca te vei gandi la acea persoana mult timp.

E drept, din punctul meu de vedere, ei si-au ales meseria aia. Adica, dupa mine un medic bun este unul cu psihicul tare. Nu doar cel destept, toba de carte, nu doar cel caruia ii merge mana, ci intai si intai cel care are psihicul tare. Unul cu inima de piatra, oricat de absurd vi s-ar parea.

Iar acel stres generat de relatiile personale, de viata personala, este o chestiune ce poate fi evitata. Am mai spus-o: daca te cuplezi doar ca sa nu ramai singur, stresul e inevitabil.

Daca esti totusi stresat, ori ca sa eviti un stres care, cumva, ar trebui sa vina, o solutie buna si corecta este sa iei suplimente nutritive. De exemplu, B12 Vital este un supliment alimentar cu vitamina B12, produs WORWAG Pharma, o companie germana cu un renume foarte bun.

B12 Vital contribuie la imbunatatirea capacitatii fizice si psihice, precum si la reducerea starilor de oboseala si extenuare.

Acum, e clar ca nu v-am spus ceva nou. Nu am descoperit America. Despre stres vorbesc multi, eu, insa, va vorbesc din proprie experienta. Eu vorbesc despre mine. As zice ca puteti face ca mine. Daca aveti cum ­čÖé

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !