Ceasuri … nemtesti

Ceasuri nemtesti este o sintagma pe care o folosim rar. Foarte rar. Aproape deloc. Motivele sunt diverse, dar toate se reduc la stereotipia NEMTII SUNT BUNI LA ALTCEVA, NU LA CEASURI. Pentru ceasuri sunt buni elvetienii. Sunt buni japonezii (desi mai nou ele sunt asamblate in … China). Sub nicio forma nemtii. In fond, ce stiu nemtii despre ceasuri? Ceasuri nemtesti e deci un concept aiurit.

Pai s-ar putea sa stie cate ceva. Si s-ar putea sa existe niste firme care fac niste ceasuri mai mult decat acceptabile. Si , cel mai important, rezistente. Sa dau un exemplu: ceasuri Junkers , oferite in exclusivitate in ROmania de un magazin de ceasuri online, WatchShop. Stiu, nu te poti lauda la dusmani cu un astfel de ceas, cand vei zice prietenilor ei vor stramba din nas (CE-I ASTA? PE BUNE?), dar ceasul il iei oare pentru altii? Sau il iei pentru tine?

Legat de ceasuri, imi povestea o fosta colega ceva tare. A ramas epic. Cica EU FOLOSESC SI CEASURI CARE NU MAI FUNCTIONEAZA! PENTRU A VEDEA ORA POT FOLOSI SI TELEFONUL! CEASUL E DOAR SA SE POTRIVEASCA LA HAINE! E clar ca e un sambure de adevar in asta, dar oare doar ceilalti conteaza? Nu e nitel mai usor sa te uiti la ceas? Iar daca ai ceas la mana si te uiti la ora la telefon nu cumva esti considerat … nebun?! Sau poate asta e si ideea ­čÖé

Legat de Junkers, acestea au o istorie interesanta. Ele au fost inventate de un inginer neamt celebru, Hugo Junkers, care este inventatorul motorului cu piston dublu, care ii si poarta numele „Junkers Motors”. Ceasurile sunt produse de POINTtec , undeva pe langa Munchen. Sunt ceasuri rezistente (de, pentru razboi iti cam trebuie ceasuri rezistente …), dar se caracterizeaza prin istoria pe care o au in ele. Apar constant colectii, toate cu insemnatate istorica: 150 Years Hugo Junkers, 1st Atlantic Flight East-West, World Flight Record G38, Himalaya Pearls Lady . Acum pe bune: intre un ceas care arata „super-smecher”, dar care e produs in cine stie ce parte a Chinei, si care n-are pic de istorie in el, si unul cu ceva istorie , produs in Germania si care arata si bine, voi ce preferati? Recunosc, acum nu stiu daca am bani de ceas. Dar e o solutie acceptabila.

Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

Comments

comments

One thought on “Ceasuri … nemtesti

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !