Ceasul la mana …

Pentru unii ceasul la mana este o corvoada. Pentru altii nu se poate altfel. Daca nu SIMT ceasul pe mana este ceva grav. Sa vedem, totusi, cateva cazuri intalnite:

1. Ceasul la mana este un simbol al elegantei. Costumul fara ceas este incomplet.
2. Ceasul la mana incomodeaza nespus. De cele mai multe ori il pun pe birou, pentru ca nu-l sufar pe mana mea.
Aici pot da exemplul unui profesor de la mine de la facultate, care-si sufleca manecile, isi punea ceasul pe catedra si preda. Nu stiu daca-l incomoda efectiv sau nu. Tind sa cred ca nu, el doar isi dorea sa NU mai simta ceasul la masa sa.
3. Imi place ceasul in orice situatie. Il port si vara, la maneca scurta, si iarna, cand am 3 haine peste el. Fara ceas nu pot sta.
4. Ceasul este inutil in conditiile in care am telefon. Este doar o fita. Ceasuri in 2014? De ce ai da bani pe asa ceva?
5. Ceasul la mana se justifica doar in cazul barbatilor. Femeile il pot inlocui oricand cu o bratara mult mai estetica. Barbatii insa nu au cu ce sa-l inlocuiasca, deci il vor purta in continuare.

Nu discut despre locul in care trebuie sa se afle ceasul: mana stanga sau mana dreapta. Scrisesem, candva, despre asta. Nu stiu daca articolul mai exista. Pe scurt de tot: nu ii inteleg pe cei care poarta ceasul la mana dreapta decat daca ei sunt stangaci (si ii incomodeaza, deci, ceasul la mana stanga).

In ce categorie ma aflu eu? Pai mie-mi place ceasul la mana. Il iubesc, consider ca acolo trebuie sa stea.

Nu am ceasuri scumpe, unii zic dimpotriva, ca majoritatea par ceasuri ieftine. Cu toate astea imi place sa le port. Fiecare are povestea lui: unul e luat din Paris, unul este castigat la o tombola… Ceasul acela are o poveste, iar eu port dupa mine nu un ceas ci o poveste.

Oricate telefoane as avea in buzunar (momentan 2 + o tableta in borseta, dar nu tot timpul), tot n-as putea sa nu am ceasul la mana. Asa m-am obisnuit.

E drept, de acum inainte vara voi evita sa port ceasul la mana. NU mai vreau sa ma bronzez ca tractoristii. Oare voi putea renunta 3 luni de zile la ceas? Hmmm, sper sa da. Salutari BLOGOSFERICE TUTUROR!

ps: Citeam mai demult o stire dintr-un tabloid. Un barbat (celebru, dar nu mai stiu cine era) fusese pozat de paparazzi dezbracat, insa avand ceasul la mana. Mie-mi atrasese atentia acea imagine: omul ala prefera sa-si dea chilotii jos si abia apoi ceasul. Interesant zic.

Comments

comments

2 thoughts on “Ceasul la mana …

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !