Ce trebuie sa manance cainele tau pentru a fi sanatos
Orice stapan de animale isi doreste ce e mai bun pentru cainele lui. Insa pentru acest lucru trebuie sa faca si putina munca de documentare, trebuie sa afle niste lucruri despre caracteristicile rasei sale si nevoile aferente, despre dresaj si nu in ultimul rand despre alimentatia corespunzatoare.
Studiind putin despre nevoile cainelui sau, stapanul va stii exact ce are de facut pentru ca animalul lui de companie sa creasca si sa se dezvolte optim. In randurile de mai jos va voi oferi cateva sfaturi pe care le-am descoperit de-a lungul timpului de cand am in grija un caine. Eu am luat animalul de pe strada si nu este de rasa, dar acest lucru nu a afectat in niciun fel dezvoltarea sa armonioasa. Sfaturile mele sunt mai mult legate de alimentatia cainilor, deoarece despre dresaj gasiti mai usor informatii. Asadar, iata o lista care sper sa va fie folositoare:
- puteti sa ii oferiti cainelui hrana de caini din comert, sau hrana pregatita in casa. Spre deosebire de cea din comert, hrana umeda sau uscata, hrana preparata in casa s-ar putea sa nu corespunda mereu cu nevoile nutritionale ale animalului. Tineti minte – nu tot ce mancati dumneavoastra este bun si pentru caine. Va trebui sa ii oferiti o hrana care sa contina: ⅓ proteine, ⅓ leguminoase si ⅓ cereale. De asemenea, va mai trebui sa introduceti in alimentatia cainilor si suplimente de vitamine si minerale. Hrana de caini din comert are avantajul unei compozitii optime, echilibrata in nutrienti: proteine, lipide, glucide si adaos de minerale si vitamine. Recomand mancarea de caini Petkult – gasiti produsul online in magazinul pentruanimale.ro – livrare rapida si servicii deosebite!
- puii pana la 6 luni au nevoie de 3-4 mese pe zi, iar intre 7 si 18 luni numarul meselor este de 2. La varsta adulta cainelui ii trebuie un program de masa specific rasei sale – pentru acest lucru puteti sa consultati un medic veterinar.
- cainii nu au voie sa manance dulciuri, condimente, mazare, varza, alune etc. Acestea ii pot afecta grav sistemul digestiv. Alimente recomandate pentru a fi consumate din cand in cand: miere, orez, ceapa, telina, fructe etc.
- de fiecare data cand schimbati tipul de hrana administrat cainelui, faceti tranzitia lent, pentru a evita deranjamentele stomacale.
- urmariti cu atentie felul in care mananca cainele vostru si modificarile corpului. Daca ia in greutate inseamna ca portiile sunt prea mari sau acest lucru poate indica o boala de stomac. Daca apare vreun semn suspect – consultati un medic veterinar!
Odata ce veti gasi hrana optima pentru cainele vostru si modul perfect de administrare nu veti mai avea mari batai de cap. Este mai dificil pana cand animalul ajunge la varsta adulta, dar dupa aceea totul este floare la ureche.
–
Ce trebuie sa manance cainele tau pentru a fi sanatos – articol primit pe adresa contact arond emilcalinescu.eu. Daca doresti ca si articolul tau sa apara aici, nu ezita sa ma contactezi.
Eu personal sunt pentru mancarea gatita si cate un supliment periodic.
Si nu, nu este vorba de bani. De fapt daca ma gandesc mai bine, hrana gatita ma costa mai mult decat boabele Acana. Timpul si spatiul nu le mai pun la calcul 😛