Ce te-ai îngrășat – o afirmație incredibil de stânjenitoare și dureroasă!

Ce te-ai îngrășat

Ce te-ai îngrășat este o afirmație incredibil de stânjenitoare și de dureroasă pentru cel/cea care se confruntă cu această constatare. Sunt oameni care au impresia că persoanele supraponderale sau obeze sunt lipsite de voință, ambiție și motivație. Au impresia că sunt lăcomia întruchipată. În realitate părerile de genul sunt incredibil de superficiale.

Ei bine, dragii mei, motivele pentru care oamenii se îngrașă sunt multiple, serioase și de cele mai multe ori n-au nimic de-a face cu lăcomia și plăcerea de a mânca haotic și în exces.

Iată 10 motive din cauza cărora oamenii se îngrașă:

 1. Mâncarea bogată în calorii este mai ieftină decât cea săracă în calorii. Fast food-ul este mai ieftin decât o masă sănătoasă la restaurant sau o masă pregătită acasă. Cum este posibil așa ceva?! Cu 10 lei te poți sătura la Fast Food, dar nu poți plăti o masă decentă pentru acasă. Mâncarea procesată îngrașă.
 2. Creșterea varietății de alimente conduc la îngrășare. Sunt incredibil de multe produse alimentare pe piață. Cu cât amestecăm mai multe tipuri de alimente la o masă, cu atât ne îngrășăm mai mult.
 3. Consumul de zahăr a crescut alarmant de mult. Zahărul există în majoritatea alimentelor, în plus bem numeroase băuturi cu un adaos de zahăr mare, la care mai adăugăm și desertul de la prânz și gustarea dulce de seară. Zahărul creează dependență. La fel cum fumătorii simt nevoia de o țigară, în același mod consumatorii de zahăr au nevoie să mănânce zilnic ceva dulce, pe lângă toate celelalte alimente bogate în zahăr.
 4. Munca îngrașă. Cum este posibil așa ceva?! Gândiți-vă că din ce în ce mai mulți oameni își aleg joburi statice, de birou. Ei bine, câte calorii crezi că poți arde dacă stai 12 ore în fața unui calculator? Extrem de multe locuri de muncă nu ne mai solicită fizic, ci doar intelectual, iar acest fapt conduce la un motiv în plus pentru a ne îngrășa. Sedentarismul este periculos.
 5. Stresul îngrașă. Exact! Locurile de muncă stresante ne fac să mâncăm mai mult sau dacă nu mâncăm mai mult, influențează creșterea colesterolului rău care ne îmbolnăvește. Stresul este un factor care ne determină să ne îngrășăm.
 6. Oboseala / lipsa somnului îngrașă. Oboseala și lipsa somnului produc dereglări hormonale și provoacă foamea, astfel mâncăm mai mult și să ne îngrășăm. Dormim prea puțin, iar acest fapt ne face să ne îngrășăm.
 7. Decepțiile / traumele îngrașă. Traumele nerezolvate și durerile nevindecate pot conduce la îngrășare. Așadar, uneori și depresia îngrașă. Unii oamenii se refugiază în alcool, alții vor să umple golul cu mâncare. În acest caz, când golul sufletesc devine o problemă ce este anesteziată doar cu mâncare, atunci inevitabil ne îngrășăm.
 8. Lipsa iubirii de sine îngrașă. Cu cât oamenii se iubesc mai puțin, cu atât se vor neglija mai mult și își vor sabota sănătatea. Conștient sau inconștient, oamenii care nu se iubesc sunt oamenii exceselor, sunt oamenii dependențelor: mănâncă mai mult, beau mai mult, se odihnesc mai puțin, sunt mai comozi și așa mai departe.
 9. Consumul de alcool îngrașă. Burta de la bere nu reprezintă un indiciu al bunăstării, ci o problemă de care trebuie să te ocupi imediat. Alcoolul îngrașă pentru că are un conținut ridicat de zahăr și de calorii. Două pahare de whisky reprezintă echivalentul unei mese de aproximativ 500 calorii. P.S. Este ideal să nu consumăm mai mult de 1500 calorii pe zi.
 10. Anumite boli conduc la îngrășare. Exact, sunt afecțiuni medicale care favorizează obezitatea. Așadar, sunt și oameni care chiar au un metabolism leneș, au probleme cu tiroida sau se confruntă cu alte disfuncționalități. Să nu mai judecăm după aparențe zic.

În concluzie, motivele pentru care ne îngrășăm sunt multiple. Dar ce facem atunci când scăpăm situația de sub control?! Iată ce poți face pentru a slăbi și pentru a te bucura de o sănătatea de fier, un corp armonios și o greutate în conformitate cu înălțimea, vârsta și conformația corpului tău:

 • Analizează-ți viața și vezi care este cauza principală din princina căreia te îngrași: mânânci prea mult, ești prea stresat, ești nefericit, te epuizezi? Din acest punct începi să îți corectezi viața.
 • Fă-ți analizele și află cum stai cu sănătatea. Vezi dacă sunt surplusuri sau carențe în organismul tău.
 • Adresează-te unui nutriționist pentru o dietă de slăbit bună, pentru a-ți recomanda suplimentele pentru slăbit potrivite sau ce pastile de slabire sunt eficiente în cazul tău. Un regim alimentar personalizat te poate scăpa de 80% din surplusul de kilograme.
 • Ia-ți un antrenor personal și frecventează cel puțin de trei ori pe săptămână o sală de fitness. Nu contează dacă nu ai timp sau ți-e greu sau ți-e silă. Efortul este dureros la început, însă ulterior are același efect ca și sexul: eliberează în corpul tău hormonul fericirii și te ajută să slăbești. Sălile de fitness au programul prelungit așa că seara, după ce ieși de la birou, fă exerciții timp de o oră.
 • Obligă-te să nu mai mănânci în exces sau haotic. Motivația și voința reprezintă cheile succesului.

Ce te-ai îngrășat fitness muscle

Devenind responsabil și atent la felul în care îți trăiești și îți consumi viața, ce te-ai îngrășat se transformă în ce bine arăți! Este un drum greu și posibil dureros, însă rezultatele sunt pe măsura eforturilor tale!

Comments

comments

One thought on “Ce te-ai îngrășat – o afirmație incredibil de stânjenitoare și dureroasă!

 1. S-ar putea sa fiu dura prin ce spun aici dar este ce cred si poate motivez pe cineva 🙂 Stiti grasele alea care isi fac unghiile, se fardeaza in draci si se umple cu accesorii ca un pom de craciun? alea sunt cele mai amuzante. Nu e gresit sa vrei sa fii frumoasa, si eu ma incarc cu accesorii si bijuterii dar inainte de toate am grija sa nu fiu nevoita sa imi fardez si gusa. Fiti sanatoase fetelor, si apoi frumoase!

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !