Ce are Ronaldo IN PLUS fata de MESSI

Ce are Ronaldo IN PLUS fata de MESSI

 

 

Nu sunt adeptul topurilor, nu voi raspunde niciodata la intrebarile preferate ale presei, gen Cine e cel mai bun fotbalist din toate timpurile? Cine e cel mai bun fotbalist al planetei? Cine e cel mai in forma fotbalist?

Totusi, simt nevoia sa subliniez 3 chestii pe care Ronaldo le are si Messi nu. Da, Messi e ala simpatic, iar Ronaldo e ala antipatic. Sau, ma rog, asa vor unii sa credem. Asadar:

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Detenta

Ronaldo este mai inalt si are o lovitura FOARTE BUNA de cap. Messi, din cauza inaltimii, nu va putea fi niciodata bun la cap. Vedeti mai jos un clip interesant cu toate golurile lui Ronaldo date la nationala in 2016. Va rog sa le numarati pe cele cu capul:

Deposadarea

Ronaldo e un jucator ofensiv, insa e bun si la recuperare. Vine si-n aparare, inclusiv la cornere ori lovituri, recupereaza si la mijloc. Pe Messi l-am vazut rar de tot recuperand.

Drept urmare, il poti juca pe foarte multe posturi

Extrema stanga, extrema dreapta, varf central, al doilea varf, mijlocas ofensiv. Teoretic, la nevoie, ar putea juca si fundas dreapta ori stanga. Are indeajuns de multa viteza incat sa reziste sa urce si sa coboare constant pe banda. Nu mai compar cu nimeni, doar constat.

A performat in 3 campionate

Ronaldo si-a inceput cariera in Portugalia natala, a continuat in Anglia si acum este in Spania. Nu stiu ce se va intampla in viitor, poate va ajunge in Franta (la PSG) ori in Italia, insa stiu ca Messi a jucat toata viata la o singura echipa. Nu dau cu pietre, chiar apreciez jucatorii atasati de o echipa, insa adaptabilitatea este o calitate.

Ronaldo s-a integrat perfect in toate echipele in care a fost, nu a avut probleme cu nici un colectiv, cu nici un antrenor. Inseamna ceva. Zic.

Are calitati de capitan si de viitor antrenor

Cam ce nu au 90% dintre jucatorii geniali. Jucatori cerebrali, jucatori geniali, jucatori decisvi. Insa atat. Ronaldo reuseste sa stranga o echipa in jurul sau (indiferent care-i aia), iar duminica, in finala, a aratat ca va deveni un mare antrenor. El a trait la intensitate maxima fiecare secunda, bucurandu-se pentru coechipierii sai parca mai mult decat se bucurau cei din teren. Atitudinea lui din finala l-a facut simpatic multor oameni care pana atunci il repudiau…

Messi, pe de alta parte, ar putea deveni un antrenor un pic mai bun decat Maradona. Adica ce ar fi putut fi Maradona daca nu se droga: un antrenor mediocru idolatrizat de jucatori, aproape zero tactic, insa foarte bun motivator. Astept sa ma contrazica, insa fix asta cred ca va fi Messi.

Are trofeu la echipa nationala

Lasand glumele cu Ronaldo a dat la Euro 2016 mai multe goluri decat Messi, ramane un adevar: Ronaldo are in sfarsit un trofeu la nationala.

Ronaldo Euro 2016

Si as mai zice ceva: Ronaldo, cam la aceeasi varsta cu Messi, nu a spus nicio secunda ca macar s-ar gandi sa se retraga de la nationala. El nu a spus niciodata ca ar refuza sa joace contra Estoniei in preliminarii. El vine si se sacrifica pentru nationala, stiind ca Portugalia l-a facut sa devina ceea ce este acum. Ma rog, aici discutia deriva in Ce i-a oferit Argentina lui Messi, dar vorbind STRICT de Ronaldo, este tipul de jucator pe care portughezii au toate motivele din lume sa il iubeasca.

Altfel, punctual, Messi poate da, intr-un meci, mai multe pase bune decat Ronaldo, mai multe suturi, mai multe centrari si, per total, poate alerga mai mult. Dar daca ar fi sa aleg eu pe unul dintre ei, l-as alege clar pe Ronaldo. Iar faptul ca il injura atatia ar fi, pentru mine, un avantaj. Toate reprosurile vin spre el, deci coechipierii lui au mai multa liniste.

Cam atat despre Ronaldo. Despre Portugalia lui si a lui Fernando Santos, intr-un articol viitor. Salutari MICROBISTE tuturor!

 

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !