Ce pretentii am de la un service de telefoane?

Ce pretentii am de la un service de telefoane?

 

Fac o mica precizare, inainte de a scrie articolul: un service de telefoane care se respecta trebuie sa aiba si accesorii. La service nu trebuie doar sa fie baieti priceputi, ci trebuie sa fie si un service dotat. Asadar, vorbim despre ASTFEL de service-uri.

Acum, sa va zic cele 3 chestii pe care le vreau, cele 5 pretentii MINIME:

Constatarea sa fie gratuita!

 

Cel mai enervat lucru la un service de telefoane (si nu numai) este sa ti se ia bani pe uitat. Eu nu stiu ce are, vreau sa aflu. De ce sa ma coste acest lucru? Eu stiam un lucru, ca vorba populara: uitatul e pe gratis.

Sa ti se spuna dinainte cat ai de plata!

 

Inteleg ca nu poti afisa preturile. Fiecare device are alte probleme. Tocmai d-aia am pretentia sa te uiti la telefon si sa-mi spui cat ma costa. Merita sa-l repari, merg la altii sau il schimb? E prea complicat?

Reparatiile trebuie facute, pe cat posibil, in fata clientului!

 

Nu zic ca ma pricep, daca m-as pricepe mi l-as repara singur, dar vreau sa fiu convins ca nu-mi umbli in el. Pana acum, de fiecare data cand duceam un telefon la reparat ii luam cardul din el. Tin minte ca dintr-un telefon a si disparut cardul. Subit. Bineinteles ca nu am avut cum sa dovedesc ca exista, asa ca d-atunci suflu in iaurt. Ca idee, problema e usor rezolvabila daca reparatiile mici, neimportante, se fac in fata clientului. Nu e ceva complicat.

 

Sa aiba accesorii pentru toate modelele!

 

Piata romaneasca este diversificata. Nu exista doar 3 marci de telefoane (Iphone, Samsung si HTC). Avem si branduri romanesti, avem si branduri straine putin prezente pe alte piete. De exemplu, eu mi-am luat telefon Asus, pe atunci eram printre putinii. Drept urmare, ma duceam la multe service-uri ori magazine de accesorii si eram intrebat Ce telefon e ala? Nu doar ca nu aveau, dar habar n-aveau ce se mai gaseste pe piata. Pentru mine, oricat de priceput ar fi un reparator, daca nu stie piata are o bila neagra.

In acest sens, dau un contra exemplu: era un magazin de telefoane si accesorii intr-un centru comercial unde, altfel, batea vantul. P-atunci cautam un dual-sim. Mergeam de 2 ori pe saptamana doar sa stau de vorba cu tipul, sa vad ce a mai bagat etc. La un moment dat imi si cumpar un telefon, nu de la el, un Philips. Ma duc la el sa i-l arat. El, socat, dupa ce-mi spune exact modelul, ma intreaba:

– De unde l-ai luat? Asta e facut pentru piata chineza!

Ii zic magazinul, ii zic ca, intr-adevar, prima limba era chineza, tipa de la magazin a trecut pe engleza. Apoi tipul a facut in asa fel incat intr-o saptamana avea si el la vanzare acel model. Bila alba.

 

Sa monteze si accesoriile luate din alta parte!

 

Eu am luat ceva de pe net. Treaba mea de unde. Vreau sa vin la tine si sa mi-l montezi. Pe bani, dar nu pe bani multi. Fa-ma client fidel. Arata-mi ca am luat teapa, ca daca luam de la tine ieseam mai ieftin. Ori macar ieseam mai scump, dar nu asteptam 1 luna sa-mi vina din China.

Daca-mi ceri 20 de lei sa-mi montezi o folie ma gonesti. Definitiv. #pebune

Cautati un service GSM in Bucuresti care sa aiba aceste 5 conditii minime si ii voi deveni client fidel. Ideal ar fi sa nu fie foarte departe, dar na, acum cer prea multe. Desi un service cu 10 locatii n-ar suna chiar rau. Dimpotriva as zice: eu as putea comanda accesorii pentru telefonul meu care, sa zicem, nu ar fi disponibile aici, dar ar putea veni de la alt punct de vanzare. Suna chiar bine, zic.

Acum e randul vostru sa-mi spuneti ce pretentii aveti de la un service de telefoane. Eventual si de la unul de laptopuri, chiar daca laptopul il ducem mai rar spre deloc la service. Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

Comments

comments

2 thoughts on “Ce pretentii am de la un service de telefoane?

  1. Spre norocul meu, n-am avut niciodată de reparat un telefon. La mine, când au crăpat, au crăpat și gata. Nu m-am mai dus să le resuscitez pentru că oricum poftisem la altul. În schimb, am avut și eu o amărâtă de folie de montat pe un telefon și nimeni nu a vrut să facă treaba asta pentru că nu luasem produsul de la ei. Pana la urma a montat-o Dan acasă. Aia cu prețul spus dinainte și mie mi se pare de bun simt dar oamenii se fac, de cele mai multe ori, că plouă și că nu-și dau seama din prima unde e problema.

  2. hai că la asta cu „reparațiile în fața clientului” exagerezi… da nu vrei să-ți deie și un scaun + o pungă de popcorn cât timp repară ei telefonul? 😀

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !