Ce povesti au obiectele tale?

Ce povesti au obiectele tale?

 

Am facut un clip pe youtube despre povestea primei mele camasi mov. Clipul este mai jos:

Acum, trecand peste aceasta camasa si peste culoarea mov, vreau sa va ganditi ce povesti aveti voi cu obiectele voastre. Ce povesti aveti voi cu hainele voastre?

Eu tind sa tin minte povestea, tind sa asociez o haina cu o poveste. O haina, un obiect, un eveniment.

Iar daca o banala haina nu are o poveste, tind s-o asociez cu un eveniment foarte apropiat de achizitionarea ei. Iau o camasa acum, dar o inaugurez la un eveniment. Si iata povestea.

Atunci cand un obiect nu are, in sine, o poveste, nu-ti pare rau cand te desparti de el. De exemplu, fosta mea tableta Allview, pe care am obtinut-o in urma scrierii unor articole, nu avea niciun fel de poveste. Nu am dat bani pe ea, nu am primit-o in mod dramatic, asa ca atunci cand s-a stricat nu mi-a parut rau absolut deloc. De fapt mi-a prins bine: in sfarsit am decis sa-mi iau o tableta.

Cel mai mult imi plac cadourile. Si, recunosc, exista obiecte care-mi plac enorm, pe care mi le-as dori, dar pe care cumva nu mi le pot cumpara. Exista, deci, obiecte sortite pentru a fi daruite.

Va dau un exemplu in acest sens: Bijuteriile personalizate. Oricat mi-ar placea sa port un lant de care sa atarne numele meu (norocul meu c-am nume scurt, deci nu imi va atarna greu), tot nu as putea cumpara niciodata asa ceva.

V-am mai zis de atatea ori: cadoul trebuie sa reflecte atat personalitatea celui care-l primeste, cat si personalitatea celui care-l daruieste. Un astfel de cadou reflecta personalitatea mea, dar sunt curios personalitatea cui altcuiva. Pentru ca, din pudism, multi refuza sa poarte asa ceva. Sau, daca ar purta, ar putea de gat nu numele lor, ci numele persoanei iubite (apropo, daca va despartiti, ce faceti cu frumosul lant?).

Acum, sa va spun altfel: daca as fi un prieten d-al lu’ Emil Calinescu, i-as face cadou un astfel de lant de la LoveBird. Va si arat, ca sa ma credeti pe cuvant:

Colier Nume

Da, un astfel de obiect trebuie sa aiba o poveste misto in spate. Ideal e sa fie cadou. Nu, nu cunosc niciun Gabriel care sa-l merite, dar acolo poate sta orice nume. Cel mai bine sta numele Emil (vorbesc serios).

Acum pun din nou intrebarea din titlu: ce povesti au obiectele tale? La ce cadou tii foarte-foarte mult si de ce? Salutari DE POVESTE tuturor!

Comments

comments

3 thoughts on “Ce povesti au obiectele tale?

  1. Stii ce zic eu? Ia castiga tu chestiuta aia si banii… Bijuteria sa mi-o dai mie, ca tare s-ar mai potrivi.. Si eu te sustin cu galeria… Hai Emil, Hai Emil…!!!!

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !