Ce filme astept la TIFF 2014

Acest articol trebuia scris de aseara. Timpul nu mi-a permis s-o fac, asa ca scriu acum, din tren. Voi scrie atat cat imi va permite semnalul RDS. Pana cand NETUL ne va desparti #cumarveni. Asadar, ce filme astept la TIFF 2014? Top 10 #cumarveni:

1. Incep cu un film de astazi: Canibal. Este cu Olimpia Melinte, iar povestea mi se pare interesanta. Ideea, in sine, mi se pare tare. E azi la 6. Sper sa ajung. Detalii despre film gasiti pe IMDB.

2. Febra stadioanelor este un alt film pe care-l astept. Culmea, tot azi va ruleaza. Istoria personala se suprapune cu istoria clubului Arsenal Londra. Mi se pare interesant. Foarte interesant. Detalii pe IMDB.

3. Lupoii cei rai. Al III-lea film de astazi. Nu stiu ce e cu ziua de azi, dar is filme foarte bune. Pare un thriller interesant. Detalii pe IMDB.

4. Povestea unui mafiot (Cehia). Despre mafia din America stim cate ceva, despre mafia din Italia stim cate ceva (Destul de multe). Personal insa, despre mafia din Cehia nu stiu nimic. Zic ca e interesant de aflat. Detalii pe IMDB.

5. Avocatul (Coreea de Sud). Filmele asiatice sunt printre tintele mele la festivaluri. Motivul e simplu: se gasesc foarte greu. Prefer oricum calitatea de cinema, deci tintesc si filmele bune americane ori europene, insa raritatea filmelor asiatice in Romania ma face sa mi le doresc mai mult. Iar acesta pare un film bun. Detalii IMDB.

6. Nunta in offside. Este un alt film cu tema fotbalistica. De data asta o nunta trebuie sa se desfasoare in timpul finalei campionatului mondial. Filmul este spaniol, Spania este una dintre finaliste. Restul trebuie sa vad. Fara sa fac spoiler, spun un singur lucru: finala campionatului mondial din Africa de Sud a fost CASTIGATA de Spania. Probabil si in film se intampla acelasi lucru ­čśŤ Detalii pe IMDB.

7. QED (film romanesc, regia Andrei Gruzsniczki). Am auzit multe lucruri despre acest film, cunosc si o persoana care a lucrat pentru acest film. In plus, filmele romanesti au un plus: vin actorii, regizorul, mai o poza, mai o vorba „la cald”. In plus, QED e cu Florin Piersic jr, care-mi place ca actor. Detalii despre film gasiti pe CINEMAGIA.

8. Bucuresti, unde esti? Este un proiect foarte interesant, a rulat saptamana trecuta in Bucuresti, insa nu am ajuns la aceasta vizionare. Ma intreb doar: oare nu e paradoxal sa vad un film despre Bucuresti in Cluj? Detalii pe Cinemagia.

9. Spargatoarea de banci. Un taximetrist spargator de banci. Hmmm, avand in vedere ca o sa merg des cu taxiul prin Cluj, probabil asta e filmul care-mi trebuie. Zic. Detalii pe IMDB.

10. Las la final filmul Usturoi. Este un proiect blogosferic, il urmaresc demult. AM si scris un articol pentru sustinerea proiectului. El este proiectul bloggerului Groparu si-s al dracu de curios ce a iesit. E drept, semnalez o mica problema: Groparu sustine pe blogul sau ca ar fi joi, la 21:30, la Casa Tiff. In programul TIFF nu apare.

E drept, sunt filme mult mai bune. Eu am semnalat filmele care mi-au starnit MIE interes si care, sa zic asa, sunt intr-un fel mai in umbra. Legat de ordine, eu am pus ordinea CRONOLOGICA, in functie de ziua in care se proiecteaza, lasand la urma Usturoiul.

Ce filme astept la TIFF 2014 este PRIMUL articol dintr-o serie de articole. Este scris din tren, de pe un internet DIGI. In Cluj voi fi cazat la Vila Dana, multumiri proprietarilor acestei vile pentru amabilitate. Voi scrie un articol despre locatie cum ajung acolo, pentru a putea vorbi in cunostinta de cauza. Programul COMPLET al TIFF se gaseste AICI! Salutari CINEFILE tuturor si haideti la TIFF ­čÖé

Comments

comments

3 thoughts on “Ce filme astept la TIFF 2014

  1. Pingback: Ce filme astept la TIFF 2014Bloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !