Ce fel de cititori am?

Ce fel de cititori am?

 

 

Am primit un mail de la Vila Aris, pensiunea la care am fost cazat in Iasi (despre care am scris aici). Mi-au dat cifrele, cati cititori de-ai mei au venit la ei. Raspunsul, din punctul meu de vedere, este ingrijorator: foarte putini. Extrem de putini.

Incerc sa-mi dau seama de ce si, mai ales, ce ar trebui sa fac.

Citisem candva ca articolele trebuie sa se incheie cu o intrebare. Ori cu un indemn. Trebuie sa-ti mentii cititorii activi, daca-i indemni sa fie pasivi si-i obisnuiesti asa, asa vor ramane. Nu neg, asa o fi, doar ca mie, ca cititor, imi plac blogurile care raspund la intrebari, nu cele care PUN intrebari.

In plus, daca am tona de comentarii inseamna automat ca vor si face click pe margine pe bannere? Ori vor face click pe link-urile din articole? Eu zic ca nu.

Sursa
Sursa

De ce cred eu ca nu se intampla asta? Pai din 4 motive:

  • Din lene. Unii numesc asta graba ori lipsa de timp. Eu ii zic romaneste: LENE.
  • Pentru ca NU STIU ca aceste click-uri ajuta. Habar n-au ca pe mine ma ajuta. Pe partenerii mei ii ajuta, care parteneri vor reveni (sau nu) la mine in functie de numarul de click-uri.
  • Pentru ca nu ii intereseaza. Eu eram in Iasi, am scris despre o vila din Iasi, cine ar putea fi interesat de ea? Cei care vor sa mearga in Iasi in viitorul apropiat si nu au unde sa stea. Ca daca vor sa mearga si au rude, stau la ele. Daca nu vor sa mearga, e neinteresant un astfel de link.
  • Lipsa acuta de curiozitate. Eu de multe ori citesc pe diagonala advertoriale, insa aproape de fiecare data fac click pe link-urile promovate. Sunt CURIOS, vreau sa vad ce e cu pensiunea aia, ce e cu produsul ala. Vazusem o pensiune tare faina prin Oradea, nu am treaba p-acolo, dar daca voi merge, ei vor fi printre primii contactati. Prin Brasov la fel.
  • Din rautate si frica. Multa lume ma citeste pe ascuns, adica pe incognito. Nu vor sa vada cine sunt, nu lasa urme. Au impresia ca acel click inseamna ca lasa urme. Altii, dimpotriva, vor sa-mi faca rau. Considera ca daca ar face click m-as imbogati si, bineinteles, invidia e mare…

Or mai fi si alte motive, dar dupa mine acestea 5 sunt.

Acum, ce este de facut? Aici mi-e mai greu.

Cumva, stiu ce fel de cititori am, din astia care nu prea fac nimic, doar ma citesc si se uita la mine. Stiu ca sunt asa, dar, sincer, habar n-am ce ar trebui sa fac ca sa le schimb comportamentul. De fapt, solutia mea ar fi sa aduc altii, mai activi, aici. Iar daca aduc vreo 10 activi cu comentariile, s-ar putea ca si alti 5 sa fie tentati sa lase comentarii.

Apropo de locatiile de cazare, la Cluj voi sta la Complex La Villa. Zic ca merita sa aruncati o privire si asupra acestei locatii. Daca o stiti, c-ati mai fost la ea, sa ziceti cum e, sa stiu ce ma asteapta 🙂 Si da, aruncati o privire si pe Vila ARIS din Iasi.

Pentru mine este LOCUL unde mi-am inceput vloggingul. Serios, mi-a ramas in suflet si nu va iesi prea curand d-acolo.

V-am pus doar 2 clipuri, puteam pune mai multe. Zic, insa, sa va reamintesc ca Ghiozdanul unui blogger/vlogger are si o continuare 🙂 Aceasta continuare e filmata-n Timisoara 🙂

Asadar, stiu ce cititori am si sper, cumva, sa mai atrag si altii. TU poti sa arati ca nu esti (chiar) asa si sa faci ce NU fac majoritatea cititorilor. Si vedeti ca mai nou am pus si banner cu Vila Aris. Daca vreti sa-l vizitati, puteti face click si acolo. Hai, ca se poate 🙂 Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

CLICK Banner
Sursa

Comments

comments

5 thoughts on “Ce fel de cititori am?

  1. Problema IMPACTULUI generat de un anumit context este veche și valabilă și pentru alte arii mai delicate, de exemplu voluntariatul. Cum generezi schimbare? E un aspect care ține și de grupul țintă, dar și de interesul acestuia pentru acțiunea în sine. Ce credeau proprietarii vilei, că vor avea toată vara rezervări full după ce și-au asigurat vizibilitate on-line? Eu nu am planuri să ajung în Iași prea curând, prin urmare sunt în afara vizorului.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !