Ce este serigrafia si la ce o putem folosi?

Serigrafie obiecte personalizate

Unul din cele mai vechi si mai avantajoase procedee de imprimare a unor idei, logo-uri, informatii pe materiale textile cu suprafete netede cu ajutorul caruia se pot obtine imagini rezistente in timp si de calitate este serigrafia.

 

Serigrafia este o optiune din ce in ce mai populara in randul celor care doresc sa imprime anumite materiale cu informatiile despre compania pe care o reprezinta, deoarece imaginile imprimate sunt clare, au culori vii si nici nu se deterioreaza in timp. Serigrafia este o metoda inedita de promovare a oricarei afaceri care a aparut la sfarsitul secolului al XVIII-lea si a continuat sa fie imbunatatita pana in epoca moderna.

 

 Ce inseamna imprimare serigrafica si ce beneficii aduce companiilor?

 

Procedeul de imprimare serigrafica este complex, dar nu si complicat. Acesta presupune alegerea culorilor pentru macheta, pregatirea graficii, imprimarea filmului serigrafic, expunerea filmului pe sita serigrafica, expusa la lumina UV pentru cateva secunde, imprimarea propriu-zisa si uscarea materialelor pentru a se fixa cat mai bine.

 

Atentie, insa! Doar anumite materiale pot fi supuse procesului serigrafic, nu orice material se preteaza acestuia. Cu ajutorul serigrafiei pot fi imprimate materiale textile si echipamente de lucru, materiale care trebuie sa fie de calitate, sa aiba o suprafata de lucru neteda, fara cusaturi si denivelari.

 

De asemenea, se recomanda ca materialele ce urmeaza sa fie supuse acestui proces sa aiba o culoare deschisa, dar si inchisa, iar metoda de imprimare sa se plieze tipului materialului.

 

Tehnologia care sta la baza serigrafiei permite realizarea de personalizari de obiecte promotionale, de tricouri, de echipamente de lucru, sportive, costume medicale, dar si de sepci, bluze, camasi, umbrele, fulare, iar lista poate continua.

 

Avantajele serigrafiei

 

Comparativ cu tehnica imprimarii materialelor publicitare prin broderie, procedeul serigrafiei asigura un cost mai scazut si o rapiditate de productie mai mare. Asadar, folosind tehnica serigrafiei, costurile sunt scazute pentru volumele mari de materiale imprimate, acestea sunt rezistente la spalari repetate, iar culorile nu se deterioreaza.

 

In plus, gratie imprimarii serigrafice, culorile imaginilor obtinute pot fi calibrate si controlate cu usurinta. Sunt anumite logo-uri ce necesita folosirea unor culori exacte, iar serigrafia permite acest lucru, oferind o mare libertate pentru pozitionarea imprimeului si a marimii pe care o poate avea designul imprimat.

Serigrafia este o tehnica moderna ce permite imprimarea unor imagini de calitate, in culori vii. Aceasta tehnica are aplicatii vaste ca si metoda de imprimare, cu avantajele unei imprimari rezistente la factorii de mediu externi, precum umezeala, temperatura sau radiatiile UV, dar si cu o rezistenta mare la actiunile mecanice.

Transferul serigrafic este folosit cu preponderenta in industria textila, insa si in industria auto, in electrotehnica, in cosmetica si in industria aliemntara, ceramica, packaging. Pentru publicitate, prin serigrafie sunt imprimate sepci, tricouri personalizate, salopete, echipamente, sacose, si alte obiecte de imbracaminte care sunt apreciate de catre cei care le primesc si sunt purtate cu placere, facand astfel reclama companiei.

In plus, serigrafia este o tehnica folosita pentru a imprima logo-uri sau informatii pe steaguri, fanioane, stickere si etichete, agende si calendare, iar lista poate continua.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !