De la altii: Ce beneficii aduc cartile asupra dezvoltarii copilului tau

Ce beneficii aduc cartile asupra dezvoltarii copilului tau

 

Cititul ofera o multime de beneficii insa din pacate tot mai putini tineri obisnuiesc sa citeasca in zilele de astazi. Acest lucru ar putea fi schimbat iar numarul tinerilor care citesc ar creste daca parintii si-ar indruma copii catre lectura inca de la varste fragede. Fiind crescuti cu carti in jurul lor, tinerilor nu li s-ar mai parea cititul un lucru chiar atat de banal.

Va avea o imaginatie mult mai bogata

Nu stiu cati parinti mai citesc copiilor inainte sa adoarma insa daca acestia ar mai citi copiilor cu siguranta ar creste mult mai frumos, imbogatindu-si imaginatia si devenind mai creativi.

De asemenea imaginatia obtinuta din cititul cartilor este mult mai benefica, inocenta si pozitiva decat acea pe care o obtin copii in general uitandu-se la televizor sau navigand pe internet.

Se va descurca mult mai bine la scoala

Atata timp cat va fi familiarizat inca de mic cu lectura, cu siguranta ca se va descurca mult mai bine si la scoala, in special la Limba si literatura romana. Se va descurca de minune la compunerile cerute de catre profesori si invatatori iar atunci cand i se va cere sa citeasca o carte va fi incantat de sarcina primita.

Va deveni un copil destept

Stim cu totii ca cititul imbunatateste cultura generala precum si vocabularul unei persoane. Ei bine copilul tau s-ar putea bucura si el de aceste beneficii pe care cititul i le ofera.

Daca doresti sa ai un copil destept care sa se descurce mai usor in viata atunci iti recomandam sa il influentezi catre lectura iar beneficiile le vei vedea in timp.

Va face parte din categoria tinerilor care citesc

Cu siguranta ti-ar placea ca al tau copil sa faca parte din acei tineri care chiar citesc. Prin acest lucru, copilul tau ar putea sa se diferentieze intr-un mod pozitiv de catre ceilalti tineri de varsta sa.

De asemenea, chiar daca nu este numaidecat un motiv de lauda, cu siguranta ti-ar placea sa le spui prietenelor tale faptul ca al tau copil citeste carti pentru adolescenti.

Atunci cand va creste, va dispune de cea mai buna metoda de relaxare

Poate ca in perioada copilariei acesta nu este prea stresat incat sa aiba nevoie de metode de relaxare. Totusi odata cu inaintarea in varsta aceste momente se vor inmulti si astfel va avea mereu la indemana cea mai buna si constructiva metoda de relaxare: cititul..

Asadar, daca iti doresti sa fii un parinte bun iar copilul tau sa se descurce cat mai bine la scoala si sa creasca frumos atunci iti recomandam sa iti indrumi copilul catre lectura.

Articolul Ce beneficii aduc cartile asupra dezvoltarii copilului tau a fost primit pe adresa contact arond emilcalinescu.eu. Daca vrei sa apara si articolul tau aici, scrie pe aceasta adresa. Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !