Vad din ce in ce mai multe bloguri foarte bune care au inca subdomeniu, fie wordpress sau blogspot. De fiecare data cand semnalez acest lucru mi se spune ca asa s-au obisnuit. De asemenea, mi se spune ca NU STIU cum sa aleaga o firma de hosting. Legat de asta, hai sa vedem nitel ce apreciem la firmele de hosting?
1. Primul lucru, cel mai vizibil, este ce ne ofera. Statistic vorbind, trebuie sa vedem cati gb de trafic avem, cati gb pe hard-disk avem si cat trebuie sa platim pentru asta (o astfel de oferta de hosting – SURSA).
2. Totusi, n-ar trebui sa fie singurul criteriu. Urmatorul lucru la care ar trebui sa va uitati este portofoliul de clienti. Si sa intrati nitel sa vedeti cum se misca site-urile respective.
3. Sa va informati, de la altii, despre acea firma. Cat de des le pica serverele, cum este departamentul de relatii cu clientii (cat de prompt raspund si solutioneaza problema).
4. Sa stiti, de la inceput, ce anume doriti: e blog personal, dar va avea multe poze; e site de prezentare… Cand faceti o alegere trebuie sa stiti de ce ati facut-o.
5. Foarte important: DUPA ce ati ales hostingul ar fi indicat sa va si laudati cu el (public sau in privat, altora).
Ar mai fi alte cateva discutii, pe care le-am facut deja sau le voi face intr-un articol viitor. Astfel:
1. Hosting romanesc sau hosting strain?
2. Pachet mare, din prima, sau pachet mic, la inceput, urmand sa fie crescut ulterior.
3. Este bine sa-ti schimbi hostingul constant? Unii zic ca decizia trebuie luata „in ultima instanta”, altii considera ca e ceva firesc.
La intrebarea DE CE TREBUIE SA AI BLOG PE DOMENIU PROPRIU nu mai raspund. Am spus-o de atatea ori. Va recomand doar sa faceti acest pas cat mai repede. Cu cat mai repede, cu atat mai bine.
Salutari BLOGOSFERICE tuturor 🙂
Lasand la o parte aspectul de advertorial al acestui articol:
1. Strain.
2. Nu contează pachetul, ci numarul de scripturi si procese pe care il poate rula simultan.
3. Sunt de mai bine de trei ani la acelasi provider.
De ce hosting strain? Sunt curios 🙂