Cati bani suntem dispusi sa dam pe o saltea?

Probabil stiti imaginile celebre cu nenea care isi spala masina de lux in Dambovita. Toata lumea a ras de el, multi se intrebau de unde a avut el bani sa-si cumpere asa ceva. Intrebarea este corecta, insa rationamentul trebuie dus pana la capat. Pana sa-l duc la final, pun intrebarea: cati bani suntem dispusi sa dam pe o saltea?

Si acum sa va zic cum sta treaba. Asadar, mergem in diverse magazine de mobila si vedem preturile. De multe ori suntem uimiti de ele, de multe ori ajungem la concluzia ca nu avem atatia bani, totusi, v-ati intrebat vreodata PE CE dati banii? Si, mai ales, DE CE? De cele mai multe ori dam bani pe modul in care arata, si nu pentru utilitatea lor. Ce-i drept, uneori toate fac acelasi lucru. De ce, de exemplu, ai da o caruta de bani pe o masa de televizor. Important este ca ea sa reziste la greutatea televizorului, care tv nu mai este, in ultima vreme, atat de greu pe cat era pe vremuri.

Masa ca masa, dar ce ne facem cu patul? Patul este, in general, locul in care-ti petreci minim 5 ore din 24, in fiecare zi. E adevarat, unii nu dorm pe acasa seara de seara, dar oricum ideea ramane. Deci, principalul criteriu pentru care cumparam un pat ar trebui sa fie confortul. AR TREBUI, insa nu e. De ce? Simplu: cand dam 5, 10, 15 sau 20 de milioane de lei vechi pe un pat, noi cumparam, de fapt, doar rama lui. E bine sa fie rezistenta, ca daca e vreun blogger cu greutate ca mine s-ar putea sa nu tina. Dar altfel, la ce ar conta atat de mult? Unde este diferenta intre un pat de 5 milioane si unul de 15?

Totusi, sunt atatea persoane care iau pat de 20 de milioane (ori mai scump), insa la saltea se zgarcesc maxim. COrect, nu mai au bani, dar de ce nu mai au bani? Pai pentru ca au dat bani pe partea inutila a patului. Pentru ei nu conteaza cat de bine dormi in pat, nu conteaza exact confortul pe care-l ai (adica utilitatea principala a patului), ci conteaza mai mult ce culoare are, cat de mult se potriveste in peisaj ori cat kitchos sau nu arata rama.

Nu va recomand sa faceti si voi la fel, dimpotriva. Daca nu aveti timp sa umblati dupa saltele, exista si solutii online, de ex www.saltele-online.ro. NU mai luati saltea de la primul magazin intalnit, incercati sa faceti o minima investitie cand e vorba de voi. De confortul vostru.

Cati bani suntem dispusi sa dam pe o saltea? Cati bani suntem dispusi sa dam pe cauciurile unei masini nou-noute? Cati bani suntem dispusi sa dam pe husa unui telefon de 3 mii de lei? Logica este aceeasi, este doar o chestiune de alegere. Salutari blogosferice tuturor!

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !