Cateva observatii despre grupa Romaniei pentru mondiale

Cateva observatii despre grupa Romaniei pentru mondiale

 

Sapte (7) observatii  despre grupa Romaniei pentru mondiale:

1. Au fost, cred, cele mai ciudate urne de cand urmaresc eu aceste trageri la sorti. Malaezu a sintetizat foarte bine acest lucru. Cu totii ne miram de prezenta Romaniei in prima urna, dar asta pare, acum, cel mai mic dintre paradoxuri.

2. Suntem extrem de dependenti de tragerile la sorti. Nu doar in cazul nationalei, ci si-n cazul echipelor de club. Din acest motiv, avem tendinta de a comenta extrem de mult pe marginea tragerilor la sorti. Steaua a avut atatia ani noroc (anul asta, se pare, are ghinion),  Dinamo a avut tot timpul ghinion la tragerile la sorti, Piturca a avut intotdeauna noroc si tot asa. Calificarile si necalificarile la turneele finale ori in grupele competitiilor europene au depins, invariabil, de tragerile la sorti. Echipele mari, gen Italia ori Anglia, nu se lamenteaza ca au adversari grei. Si se califica fara drept de apel indiferent de urna valorica in care se afla. Credeti, de exemplu, ca Olanda se va lamenta c-a avut ghinion picand cu Franta, Suedia si Bulgaria? Nicidecum. Se va concentra pe meciuri, pe fotbalul efectiv, si probabil se va califica. Daca NU o va face, nu va da vina pe ghinion si pe sortii defavorabili, ci se va uita in propria curte, incercand sa gaseasca posibilii vinovati.

3. Paradoxal, insa, este o grupa atat de echilibrata incat tintarul nu mai este relevant. Stiti, dupa tragerea la sorti urmeaza un alt hop: negocierea tintarului grupei. Pana acum miza era sa bagi meciurile FOARTE USOARE cuplate cu cele grele (jucai cu Faroe dupa ce jucai cu Grecia). Acum, insa, Kazahstanul e PESTE Faroe si poate oricand furniza o surpriza. Daca ai un meci contra unui adversar tare (sa zicem Polonia) si peste 4 zile joci in Kazahstan, surpriza s-ar putea produce. Si nu ma gandesc doar la Romania, ci si la Danemarca.
Bine, tintarul devine relevant din alt punct de vedere: CAND vrei sa joci in Kazahstan, ca o deplasare iarna acolo s-ar putea dovedi problematica.

4. Grupa noastra are niste adversari incomozi si deloc compatibili echipei noastre. Ce vreau sa spun cu asta? Nu ne-am simtit deloc confortabil impotriva echipelor nordice, iar chestia asta nu este de acum. Nordicii, fie ca vorbim de Suedia, Danemarca ori Norvegia (echipele nordice de prima mana, nu vorbim de Islanda ori Finlanda) au un stil care nu ne convine: nu se arunca in atac, intra tare la minge, joaca pe centrari, alearga mult. Nu ne convine deloc Danemarca.

5. Polonia nu e chiar un adversar cunoscut si, sa recunoastem, nu e chiar de temut. In afara de vedeta Lewandowski, nu e niciun jucator de care sa te temi. Iar cand o echipa are o vedeta, una singura, pentru care joaca toti ceilalti, echipa devine previzibila. Fotbalul din Polonia nu este deloc peste fotbalul de la noi, as zice dimpotriva.

6. Per total, este o grupa unde niciun meci nu e jucat dinainte. Acest lucru ar putea sa ne avantajeze, Danemarca si Polonia putand pierde puncte importante in Armenia, Kazhastan ori Muntenegru.

7. Poate fi grupa din care locul 2 NU va merge la baraj. Nu toate echipele de pe 2 merg la baraj iar aici, cred eu, se vor pierde foarte multe puncte cu celelalte echipe.

Si tot ca un pronostic personal, cred ca ne vom califica. Apropo, stiati ca Danemarca il are selectioner pe Morten Olsen, in functie din 2000? Ok, si noi il avem pe Iordanescu, dar am mai avut ceva selectioneri din 2000. Stabilitatea-i buna, dar pana la un punct. Zic eu.

Iordanescu Romania

Grupa Romaniei pentru mondiale este o grupa echilibrata, unde nu exista o favorita certa (prezentarea fiecarui adversar o puteti vedea pe gsp.ro). Fiecare echipa are problemele ei, fiecare echipa are un ALT stil de joc. Cred si sper ca ne vom califica, insa depindem foarte mult si de aceasta campanie de calificari (si, bineinteles, de parcursul pe care-l vom avea la Euro). Nu pot decat sa mai zic un Hai Romania! Salutari ROMANESTI tuturor!

Comments

comments

3 thoughts on “Cateva observatii despre grupa Romaniei pentru mondiale

  1. Pingback: Cateva observatii despre grupa Romaniei pentru mondialeBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !