Cateva cuvinte despre ratingul UBER

Cateva cuvinte despre ratingul UBER

 

 

Stirea nu este ca poti vedea, mai usor, ratingul UBER, fie ca sofer, fie ca pasager. Se putea vedea si pana acum, e drept, din mai multe click-uri (daca asta era problema).

Acel rating UBER, insa, ma face sa fac mai multe comentarii. Am o gramada de zis in acest sens. Asadar:

Rating ca utilizator de rand

 

Nu stiu daca ei sunt primii, posibil, dar oricum este foarte important de precizat ca ei te noteaza pe tine, utilizatorule, clientule. Cum ar fi sa ai o nota in calitate de client al unui magazin, in calitate de spectator de teatru, in calitate de spectator de film.

Unii oameni nu concep sa primeasca note pe banii lor. Este de neconceput. UBER face chestia asta si merita laudati pentru asta. Mi-as dori sa se poata, cumva, nota un spectator de teatru. Sa vada ca are o nota medie de 2 din 5 si sa inceapa sa-si puna probleme.

Nu poti fi perfect

 

Ce inseamna atunci cand un sofer da unui pasager 4? 4 din 5 inseamna ca pasagerul ala nu a facut efectiv nimic gresit, doar ca, dintr-un motiv sau altul, e diferit. Nu-ti place opinia unui om, nu-ti place faptul ca e prea tacut ori, dimpotriva, prea vorbaret. Nu-ti place ca butoneaza telefonul. Nu-ti place cum se imbraca. Nu-ti place ca, poate, e prea greu si avariaza, cumva, masina (suspensiile, scaunul, whatever).

Poate un pasager s-a urcat in masina mirosind a alcool pentru ca d-aia s-a inventat taximetria si alternativa sa, UBER: cand te duci sa bei, ca sa nu conduci masina proprie, comanzi o masina sa te duca acasa. Nu e ilegal, nici macar imoral nu e, dar soferul ar prefera un pasager care miroase a parfum scump, nu a bere ori a vin.

Eu unul sunt constient ca nu pot fi perfect, dar nici nu-mi impun asta. Nu pot multumi pe toata lumea, nu-mi propun asta, asa ca nu pot fi nemultumit cand vad ca un om este diferit. Invers, da: ma bucur enorm cand dau de unul care gandeste fix ca mine.

Tu cum dai ratingurile?

 

Eh, aici m-ati prins. Desi multi au impresia ca-s rau, pretentios, ca nimeni nu-mi face pe plac, eu pana acum am dat numai ratinguri de 5, atat la UBER, cat si la concurenta Taxify. Pur si simplu am plecat de la premisa ca omul ala si-a facut treaba. Nu am avut probleme, nu a mers prea repede ori prea incet, nu am avut probleme cu muzica, in general totul a decurs perfect. Altii au avut probleme, am tot auzit, dar eu nu. Din acest motiv, indiferent cum arata omul, indiferent ce opinii politice ori de alta natura avea, eu am dat 5. Omul ala e, cumva, la munca, indiferent cum e el isi face treaba. Altii, se pare, ca nu gandesc asa, dand note pe alte criterii. Nu inseamna ca ma voi schimba, ba dimpotriva. Eu pot primi si 3, ca tot 5 voi da.

Ratingurile se cumuleaza din toate orasele UBER

 

Sunt oameni care au mers cu UBER prin toata lumea. Eu am bifat 2 orase, Bucuresti si Cluj, urmand sa bifez si Timisoara.

Chestiunea e interesanta: oare un clujean va da, din principiu, rating mic unui bucurestean? Sau, invers, pentru a fi gazda buna ii da din principiu 5?

Nu stiu cum e, spun doar ca oamenii sunt diferiti, clujenii de bucuresteni, de timisoreni si de brasoveni. Din acest motiv, ratingul utilizatorilor din orase trebuie vazute si astfel.

Rating sofer vs rating pasager

 

Exista persoane care au 2 ratinguri. Soferii UBER folosesc, uneori, aplicatia UBER si in sens invers. Intrebare: de ce cineva ar avea rating FOARTE diferit ca pasager si ca sofer? Poate fi un pasager problema un sofer model? Invers: poate fi un pasager model un sofer problema? Eu as zice ca da. Presupunerile mele sunt urmatoarele:

– Unul conduce prost.

– Un sofer bun apeleaza la UBER, ca pasager, cand bea. Atunci este alt om.

– Clientii sunt mult mai pretentiosi decat soferii. Te poti comporta la fel si sa iei note diferite.

Mai puteti gasi si voi alte situatii, fie intalnite, fie pe care sa vi le imaginati.

Altfel, daca as fi student la sociologie ori intr-un institut de cercetare, as studia indeaproape subiectul. Ideea in sine mi se pare fascinanta. Ratingul UBER trebuie studiat cu atentie. As zice cat mai repede, sa nu care cumva sa-l interzica. Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !