Cat de mult iubim cainii?

Cat de mult iubim cainii? Cat de multe facem pentru ei? Cat de mult ii ajutam? Cat de mult tinem, cu adevarat, la ei?

Si voi da cateva exemple:
– Voi stiti cat de atasati sunt cainii de stapan/stapani? Stiti cat sufera un caine daca sta singur toata ziua in casa? Daca e la curte e un pic altceva, mai ales daca e in libertate si nu legat. Intr-un apartament de bloc e diferit.
– Stiti ce iti dati de mancare cainelui? Hrana lui stiti din ce este formata? Iubiti cainii, iubiti animalele, dar de al vostru nu prea aveti grija. Spre deloc.

Hrana caini Food4Dogs

– Stiti cat sufera un animal, caine sau pisica, daca este castrat? Sau poate sunteti din categoria celor care NU castreaza cainele ori cateaua si apoi arunca puii cine stie pe unde (la fel cu micii pisoiasi). Iubiti animalele, dar pana la un punct.
– Aveti ceva habar despre rasele de caini? De exemplu, atunci cand va imperecheati cainele tineti vreodata cont de acest aspect?
– O casa cu 15 caini este o dovada doar de prostie. Acei caini nu se vor simti bine, se vor sfasia (daca nu vor avea de mancare) si vor deveni o corvoada. De ce aveti atatia caini? Oare le vom putea oferi tuturor afectiune?

Din punctul MEU de vedere cainele trebuie luat in urmatoarele situatii:
– Cand stai la casa cu curte. Aici este logic de ce.
– Cand e vorba de un batran singur, care are nevoie de un suflet langa el. Caine sau pisica, nu conteaza. Ideea e ca un animal de casa ajuta. Fiecare are avantajele si dezavantajele lui (Cainele ofera un seniment de protectie mai accentuat).
– Cand in casa ai mai multe persoane, deci in fiecare moment e cineva acasa.
– Cand ai vecini in grija carora sa-ti lasi animalul atunci cand NU esti acasa.

Intr-o familie de 2 corporatisti, unde ambii vin acasa dupa 7 seara, un caine este chiar in plus. Il veti lua doar de fite. Daca tineti cu adevarat la el cu siguranta il veti da cat de curand. Cunosc persoane care aveau caine ori pisica atunci cand erau studenti si au fost nevoiti sa renunte ulterior. Au constientizat faptul ca nu au timp sa aiba grija de el. E o rusine?

Cat de mult iubim cainii? Cu adevarat, nu din vorbe. E o intrebare pe care mi-am pus-o deseori. Ar trebui sa mai mediteze unii la ea. Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

Comments

comments

4 thoughts on “Cat de mult iubim cainii?

  1. Unii ii iubesc doar cand sunt pe strada. Pe principiul: il iubesc, dar sa n-am responsabilitatea lui.

  2. Pingback: Cat de mult iubim cainii?Bloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !