Cat de eficient este blogul tau?

Cat de eficient este blogul tau?

 

 

Eficienta, randament – termeni economici. Ati incercat vreodata sa va ganditi la o definitie a randamentului blogului vostru? Eu va spun ca nu se poate, dintr-un motiv foarte simplu: sunt cativa factori care trebuie luati in seama, factori extrem de diferiti.

Sa va explic pe larg. In teorie, daca luam strict factorul bani, radamentul ar trebui sa fie cat ai obtinut din blog impartit la cat ai investit in el. Strict economic, blogul este foarte productiv: sunt persoane care n-au investit nimic, care, insa, au obtinut ceva (mult sau putin, nu conteaza) din el.

Ce ne facem, insa, cu celelalte investitii? Investitia TIMP nu se pune? Unul scrie 10 articole platite intr-o zi, altul scrie 2. E mai eficient primul, dar matematic vorbind nu putem calcula asta.

Nu putem calcula implicarea emotionala. Unii chiar se consuma atunci cand primesc comentarii negative, unii chiar se imbolnavesc. Pe alea cum le cuantificam?

In plus, la benficii ale blogului punem doar banii efectivi sau punem si diversele chestii obtinute pe langa (device-uri, invitatii la evenimente etc)? Pe alea cum le cuantificam?

Acum, trecand peste acestea, va intreb un lucru sincer: cand ati investit ultima oara in blog? Intr-o tema premium, intr-un upgrade al serviciului de hosting, in niste servicii marketing online, intr-un logo nou. Asa e ca nu ati investit nimic in acest sens si nu aveti de gand s-o faceti? Daca nu, de ce sunteti nemultumiti de castigurile voastre?

Sursa foto
Sursa foto

Fara sa fie o formula efectiva de calcul, v-am demonstrat de ce, ar trebui sa aveti in minte ideea de baza: pentru a produce trebuie sa si investesti. Da, e nevoie si de talent, fara el nu se poate, dar sunt niste alte resurse care trebuie investite, iar cele financiare nu trebuie excluse.

Acum, incercati sa raspundeti la intrebarea din titlu: cat de eficient este blogul pe care scrieti? Eu incerc sa raspund la intrebare zilnic, dar nu public ­čÖé Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

Comments

comments

2 thoughts on “Cat de eficient este blogul tau?

  1. Mereu investesc timp, bani, resurse, dar si beneficii exista. Pe langa asta… decat sa pierd vremea aiurea pe net, mai bine o fac intr-un mod util.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !