Casatoria la Teatrul Masca

Casatoria la Teatrul Masca

 

Din start spun ca nu am vrut sa pun un titlu ultra-comercial. Nu am vrut sa para ca vorbesc despre altceva doar ca sa atrag cititorii. Am vazut Casatoria la Teatrul Masca, in ultima premiera a stagiunii. Acum teatrul se pregateste de stagiunea in aer liber si despre sarbatorirea a 25 de ani de activitate. Despre acestea, insa, voi scrie articole distincte.

Astazi voi vorbi despre Casatoria, dupa un celebru text scris de Gogol. Pe scurt, povestea sta in felul urmator: un barbat decide ca este timpul sa se insoare. Aleasa lui este o femeie frumoasa, mai multe persoane il ajuta s-o cucereasca, insa nu este el singurul pretendent. Cum se termina toate tevatura trebuie sa descoperiti singuri (abia la toamnaprobabil). Eu va mai spun alte 3 lucruri despre frumosul spectacol:

Casatoria Masca

1. Scena cu pretendentii fetei, asteptand cuminti LA INTRARE, ma duce cu gandul la interviurile de angajare. Am fost la cateva si de fiecare am aceeasi imagine. Fiecare lucru pe care-l faci tu si care crezi ca e-n avantajul tau a mai fost facut si de altul. Ai vrea, parca, sa socializezi cu cei de langa tine, in fond nu par a fi oameni rai, dar sunteti totusi adversari. In ziua de azi exista smartphone-uri, ai ce face in acel timp, dar pe timpul lui Gogol asteptarea era cu adevarat grea.

2. Imi place ca in acea perioada casatoria era programata de pe o zi pe alta. In zilele noastre, cererea de casatorie o faci azi, dar restaurantul (unul bun, nu cine stie ce bomba) este liber abia peste 1 an. Si daca ar fi liber maine tot n-ai putea organiza TOTUL intr-o zi. Intai si intai, n-ai putea sa-ti chemi toate neamurile, raspandite dinadins in toate colturile patriei.

Casatoria Teatrul Masca

3. Am revazut, cu placere, un actor extrem de talentat: Massimiliano Nugnez. Nu stiti cine este? Este Scapino 🙂 In Casatoria are un rol asemanator. Deloc intamplator, rolul i se potriveste manusa.

Recomand Casatoria. Este extrem de amuzant. Cea de la Teatrul Masca zic … 🙂

Mai multe despre Casatoria gasiti pe site-ul oficial al Teatrului. Despre sarbatorire si spectacolele in aer liber intr-un articol viitor. Salutari TEATRALE tuturor!

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !