Casa Zoikai

Despre periplurile mele la Teatrul de Comedie v-am mai zis. Pentru a va putea spune cate ceva despre Casa Zoikai trebuie sa va spun la ce piese am mai fost. Este relevant, si n-o zic io, a zis-o personal George Mihaita dupa spectacol. Asadar, am inceput cu Poker, am continuat cu Clinica (piesa foarte buna, n-am scris despre ea ca am fost foarte ocupat in perioada aia), am fost apoi la Revizorul, Fata care si-a pierdut jartierele si acum la Casa Zoikai. Intre timp am vazut si Doctori de Femei la tv.

De ce a fost necesara enumerarea asta? Pai, asa cum zicea maestrul Mihaita, m-a luat treptat cu dusul la teatru. Cu piese usoare, cu piese digerabile, Casa Zoikai fiind undeva la un nivel mult superior. Ceva greu, ceva lung, dar ceva atat de frumos.

Piesa dureaza 3ore si 45 de minute, dar nu regreti nicio secunda. Are si 2 pauze, lucru care face, pentru unii, piesa mai putin obositoare. Eu insa nu sunt obisnuit cu pauzele (poate-s prea cinefil), mi se pare destul de ciudat sa se intrerupa piesa. E ceva cu care trebuie sa ma obisnuiesc se pare.

Piesa este scrisa de Mihail Bulgakov si regizata de Alexandru Tocilescu. Autorii rusi sunt bine valorizati la teatrul de comedie.

Dupa piesa, ca de obicei, discutia cu George Mihaita care uneori este mai valoroasa ca piesa in sine. Am discutat despre Bendeac ca actor (foarte bun ca actor, conform maestrului), despre Liviu Virciu ca actor (si despre el are o parere buna), despre Stefan Banica jr ca actor (si el actor bun). O adevarata placere ca de obicei. Si un motiv in plus sa revin cu placere si data urmatoare.

Ca si concluzie despre Casa Zoikai: o piesa grea, o piesa lunga, dar o piesa superba (a avut vreo 3-4 premii). Un iubitor de teatru adevarat nu trebuie s-o rateze.

Salutari BLOGOSFERICE tuturor ­čÖé

Comments

comments

3 thoughts on “Casa Zoikai

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !