Casa cu pisici

Casa cu pisici

 

 

In Social Media se spune ca pisicile aduc trafic. Pozele cu Pisici de pe facebook primesc mii de share-uri. Articolele despre pisici, indiferent cat serioase ori inutile sunt, sunt si ele rostogolite intr-o viteza ametitoare. Pisici, pisici, mii de pisici!

Problema cu pisicile in social media este, insa, alta: nu ai voie sa te iei de ele. O postare care CRITICA pisicile aduce cateva block-uri. De caini te mai poti lua (in special de cei vagabonzi), dar de pisici nu e voie. Pur si simplu. Jur ca n-ai suflet daca faci asta…

Casa cu pisici POSTER

Ce sanse are, deci, in acest peisaj plin de pisici, un spectacol continand in titlu acest cuvant cheie? Casa cu pisici va fi, cu siguranta, un magnet pentru iubitorii de ghemotoace blanoase. Problema lor este ca, de fapt, totul este doar o metafora. Pisicile sunt, dar impaiate. Asadar vine dilema: ce vor zice cei din social media cand vor vedea ca laud un spectacol care contine pisici impaiate? Asa-i ca asta inseamna ca urasc pisicile?

Spectacolul, in sine, este trist si, pe alocuri, sinistru. Un spectacol al singuratatii, un spectacol al deznadejdei. Personajele, desi vorbesc intre ele, pare ca vorbesc singure.

Casa cu pisici

Fiecare personaj este indecis: Mara, servitoarea, se cearta constant cu Elena, proprietara. Elena o jigneste constant, dar Mara accepta, tinand prea mult la Elena. Fiica Elenei, Alexa, se intoarce dupa mult timp in casa. Elena n-o intampina cu entuziasm, parand mai degraba deranjata de prezenta ei. Alexa ameninta ca pleaca, parca ar pleca, dar n-o face.

Fiecare personaj are povestea lui, are problemele lui. Fiecare este, in acelasi timp, un loser (un infrant, un om plin de esecuri), dar si un luptator. Casa cu pisici pare a fi refugiul tuturor.

Casa cu pisici este tipul de spectacol din care fiecare intelege altceva. Este spectacolul pe care il intelegi, cu care empatizezi, dar pe care nu-l poti iubi. Iubesti pisicile, empatizezi cu ele, dar nu ai cum sa le iubesti pe cele impaiate.

Casa cu pisici Teatrul Foarte Mic

Sunt curios cat de bine va vinde Casa cu Pisici. Are un titlu bine ales, are o distributie buna (3 actrite talentate, care au jucat admirabil, Emilia Dobrin, Andreea Gramosteanu, Ilinca Manolache) si are un regizor extrem de apreciat din noul val (Radu Iacoban). Se joaca la Teatrul foarte mic din capitala. Despre Casa cu Pisici au mai scris Raluca si Marin. Salutari TEATRALE tuturor!

 

Comments

comments

One thought on “Casa cu pisici

  1. Pingback: Casa cu pisiciBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !