Carte. Autor. Editura. Cuvinte cheie.

Dezbatere serioasa: voi in functie de care criteriu alegeti cartile? Ce anume va faceti sa cumparati o carte? Si, mai ales, cand anume criteriile de mai sus sunt valabile?

Eu as lua-o pe rand. Babeste. Asadar, sa incepem cu sfarsitul. Si sa spunem ca pe net sunt ale dracului de importante cuvintele cheie. Deci la fel vor sta lucrurile si in cazul cand cautam o carte dintr-o librarie online. O carte cu titlul SOCIAL MEDIA se va vinde foarte bine pe net. Extrem de bine.

Editura conteaza cu alt prilej: cand este vorba de targurile de carte. Acolo fiecare editura are standul ei. Stim ca exista edituri unde este coada non-stop (gen Editura Humanitas). Sau, precum Editura Polirom, unde stii sigur ca gasesti carti de profil (socio-uman de obicei). La targurile de carte e de baza editura. Poti sa ai tu o super-carte: daca e o editura de cartier nu ti-o cumpara nimeni. Iar editura actioneaza si ca un filtru: daca au acceptat-o cei de la Polirom inseamna ca e buna. Sau sunt sanse sa fie bune (cam tot aia).

Autorul conteaza oricum. Dar pe net putem da search dupa un autor. Ok, un autor are de obicei carti la aceeasi editura. Desi nu e obligatoriu. Dar de obicei asa se intampla. Si nu e nimic rau in asta.

O carte buna si celebra se va vinde oricum. Pe net o cauti cu search, la targul de carte te duci la tinta, fix dupa ea, iar in librarie vei intreba de ea. Sa nu zic de faptul ca unele librarii (gen Eminescu sau Diverta) au calculator pe care poti cauta cartea dorita. E fix ca pe net.

Nu am dat sa spun de unde se cumpara mai mult carti. Dar pot sa vad ca apar din ce in ce mai multe librarii online. Probabil simt ca e o nisa de exploatat. Ramane de vazut ­čÖé

Salutari COOL-te tuturor ­čÖé

Comments

comments

2 thoughts on “Carte. Autor. Editura. Cuvinte cheie.

  1. Un autor contemporan colaboreaz─â (direct sau printr-un agent literar) cu orice editur─â ┼či o accept─â pe cea care are o ofert─â material─â mai atr─âg─âtoare.
    Men┼úionez c─â sunt pu┼úini agen┼úi literari buni. ├Än afar─â de Simona Kessler, care are ac┼úiuni (evident, ┼či interese) la o anumit─â editur─â bucure┼čtean─â, mai sunt vreo doi, care n-au aceea┼či anvergur─â. Kessler are leg─âturi ├«n Germania, fiindc─â de ani buni particip─â constant la t├órgul de carte de la Frankfurt (cel mai important pe plan european).

  2. In tara lor da. La noi o editura preia un autor in intregime (traducere). Coelho e la Humanitas si toate cartile lui acolo vor fi ­čÖé Autohtonii au insa libertatea asta ­čÖé

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !