Carre de asi … cu valet

Carre de asi … cu valet

 

 

Vazusem in urma nu cu mult timp, tot la Teatrul Mic si tot apartinand de Teatrul Evreiesc, spectcolul Motke Hotul. Rolul lui Motke, un personaj FABULOS, era jucat de Veaceslav Grosu. Nu l-am vazut prea des, oricum rol ca Motke nu cred sa mai aiba.

Carre de asi cu valet POSTER

L-am reintalnit, insa, in Carre de asi … cu valet, interpretand un rol extrem de misto: un profesor de geografie care se angajeaza valet in casa unui important politician.

Acum sa va zic problema in Carre de asi … cu valet: este personaj principal intr-un spectacol la care privitorii sunt atenti la altceva. Este un spectacol despre politicieni, unii fiind la modul general (politician maghiar), la altii referirea este directa, precum primul-ministru Piticescu (care chiar seamana cu Emil Boc). Este extrem de greu sa fii atent la un astfel de personaj cand prin fata ta apar 3 politicieni. Iti pui, invariabil, intrebari de genul: Asta cine ar trebui sa fie? Dar asta cine? Dar acum despre cine vorbesc?

Cred ca e clar cine e premierul in aceasta poza.
Cred ca e clar cine e premierul in aceasta poza.

Ce am spus mai sus NU sunt spoilere. Oricum mai multe despre actiunea spectacolului nu voi spune. Voi spune doar ca in afara actorului mentionat mai sus, am mai fost placut impresionat de personajul Nae (jucat de Nicolae Botezatu) si de Barbu Banescu (interpretat de Mihai Ciuca). Toti au jucat bine, per total spectacolul este extrem de placut, dar cei 3 exceleaza.

Carre de asi cu Valet Teatrul Evreiesc

Altfel, 2 cuvinte despre aspectul politic al spectacolului. Constat ca au un alt farmec spectacolele despre viata politica actuala. Oricat am rade vazand scrisoarea pierduta sau cine stie ce spectacol politic din perioada comunsita, parca te simti mai bine cand vezi ca-s ironizati politicienii contemporani. In fond, perioada actuala iti ofera indeajuns de multe motive de ras (unul amar, ce-i drept) inca uneori constati ca e pacat sa faci referire la perioadele trecute.

Carre de asi

Carre de asi … cu valet, cu Veaceslav Grosu in rolul principal, a fost vazut la Teatrul Mic, insa spectacolul apartine Teatrului Evreiesc. Mergeti sa vedeti o alta perspectiva a caderii Guvernului  Boc :)) Salutari TEATRALE tuturor! 🙂

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !