Carnage

Carnage

 

Cat de obiectiv este cand este vorba despre copilul tau (baiatul tau)? Cum reactionezi? Aici, din punctul meu de vedere, sunt 4 posibilitati. La modul general zic:

1. Esti mama si baiatul tau a fost batut. Reactia: il iei in brate, il pupi, vrei sa rezolvi parinteste situatia. Ai face orice sa indrepti situatia. Esti mama.

2. Esti mama si baiatul tau a batut pe cineva. O fi avut motive, nu stiu, sa vorbesc. Nu incurajezi violenta, dar nu-ti certi copilul.

3. Esti tata si baiatul tau a batut pe cineva. BRAVO! FELICITARI! ASA TE VREAU!

4. Esti tata si baiatul tau a fost batut. Eh, aici e cel mai greu. E si vina ta ca l-ai educat asa, e si o infrangere a ta. Parca l-ai certa c-a fost batut, parca te-ai duce sa-i aplici o corectie batausului. Hmm, greu de spus.

Dupa ce am vazut Carnage mi-am pus si eu intrebarea asta. Despre asta este acest spectacol: doua familii se intalnesc fix din acest motiv. Nu am sa dezvalui nimic, spun doar ca discutiile s-au prelungit si ca alcoolul si-a spus si el cuvantul.

Spectacolul Carnage mi-a dat, insa, de gandit. Eu ce as face? Cum as reactiona? Si as zice asa:

– Orgoliul meu masculin m-ar indemna sa-mi laud copilul care a batut. Nu 100%, dar in niciun caz nu l-as pedepsi. I-as spune doar sa se fereasca pe viitor de conflicte, sa fie atent la repercusiuni. Sa bata pe cine stie, dar sa nu fie exmatriculat de la scoala.

– Daca ar veni acasa batut ar fi extrem de complicat. Ar depinde si de cine mi-ar fi nevasta, ar depinde si de cum este, in sine, copilul. Nu mi-ar pica bine, n-as avea multe optiuni. Cred, totusi, ca la nervi as suna familia batausului si macar mi-as descarca nervii pe ei.

Totusi, ca sa dezvalui contextul, cel batut avea un defect: era paracios. Din punctul asta de vedere zic ca si-a meritat bataia. Nu, nu incurajez violenta. Spun doar ca inteleg pe copiii care au boala pe paraciosi. Sechele din scoala ar zice unii.

Sa va zic acum daca mi-a placut Carnage. Da, mi-a placut, si mi-a placut faptul ca mi-a dat tema de gandire. Tema pentru acasa, #cumarveni. Nu e tipul de spectacol pe care sa-l traiesti doar atunci, pe moment. Din acest punct de vedere are o bila alba in plus.

Spectacolul Carnage a fost vazut la Teatrul Rosu. El s-a mai jucat si la alte teatre din Bucuresti. Andrei si Raluca, de exemplu, l-au vazut la Teatrul Puzzle si au scris despre el. Este o punerea in scena a unui roman, carte care a fost si ecranizata intr-un film din 2012, in regia lui Roman Polanski (detalii pe cinemagia). Salutari TEATRALE tuturor!

Comments

comments

One thought on “Carnage

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !