Cantec de leagan. O poveste despre Maria Tanase

Cantec de leagan. O poveste despre Maria Tanase

 

Despre spectacole de teatru scriu de aproape 1 an. Despre filme de ceva mai mult timp. Uneori imi este extrem de usor sa scriu, unele articole parca se scriu singure. Alteori, ca in cazul multor filme, articolele merg super-greu. Exista filme foarte inutile, nici bune, dar nici proaste. Pana acum, in cazul teatrului, nu a existat vreun articol care sa mearga greu. Pana acum.

1

Acum 2 saptamani am vazut spectacolul Cantec de leagan. O poveste despre Maria Tanase, la teatrul Godot din capitala. De atunci m-am tot straduit sa scriu ceva. De fiecare data incercarile erau sortite esecului. Si nu pentru ca spectacolul ar fi fost foarte slab. Dimpotriva. Este doar tipul de spectacol pe care-l savurezi, pe care l-ai vedea si la revedea de zeci de ori, dar care te lasa, la propriu, fara cuvinte. Este un spectacol de teatru care te lasa fara cuvinte. De ce ar trebui sa exprim in cuvinte ceva ce nu poate fi exprimat astfel?

Cantec de leagan. O poveste despre Maria Tanase

Este, de fapt, mai mult decat teatru: este, asa cum spune si regizoarea spectacolului, Carmen Vidu, o confesiune-concert, un video teatral. In spectacolul de la Godot, rolul Mariei Tanase este jucat de Mirela Pana, acompaniata la pian de George Calin. Rolul Mirelei Pana este extrem de greu, pe langa calitatile actoricesti ea dovedind si un real talent muzical. Chiar ar avea succes si pe alte scene, nu doar cele teatrale.

Spectacolul Cantec de leagan. O poveste despre Maria Tanase poate fi vazut la Teatrul Godot si se joaca inclusiv in perioada verii. Despre el au mai scris Ileana Andrei si Sofia Frunza, iar pe Hotnews puteti citi un frumos interviu cu Mirela Pana. Recomand acest spectacol atat iubitorilor de teatru, cat si iubitorilor de muzica buna. L-as recomanda tuturor studentilor la Conservator, serveste si ca o buna lectie de istorie muzicala. Salutari TEATRALE tuturor! 🙂

4

 

Comments

comments

5 thoughts on “Cantec de leagan. O poveste despre Maria Tanase

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !