Cand voi avea 50 de ani ….

50 de ani se spune ca este o varsta critica. Psihologic vorbind, se spune ca intri intr-o noua etapa a vietii. Oricum, orice schimbare de prefix este, in sine, o trecere, diferenta dintre 32 si 33 fiind, psihologic, mult mai mica si mai putin relevanta decat diferenta dintre 49 si 50.

In cazul meu, mai e ceva: daca spui 50 de ani este ok, daca spui JUMATATE DE SECOL deja ma ia durerea de cap. Vorbesc serios.

Am trait, pe propria piele, experienta asta la 25 de ani. Vorbesc serios: eram intr-o dispozitie foarte buna, perfecta, pana cand cineva se trezeste sa-mi spuna CUM TE SIMTI LA IMPLINIREA UNUI SFERT DE SECOL? Era sa-mi cada telefonul din mana, nu alta …

Nascut fiind in 86, anul asta fac 32 de ani. Nu ii resimt, ma simt exact ca la 30, ca la 31. Chiar si ca la 29, desi, repet, schimbarea prefixului nu e chiar un lucru pozitiv.

Acum, legat de varsta asta fatidica, de 50 de ani, de jumatatea de secol, mi-am propus, nu de acum, ci fix de la 25 de ani, sa ma pregatesc temeinic. Organizez ceva, mic, restrans, cu numar variabil de invitati, in fiecare an, insa la 50 de ani va fi ceva special. Mi-am dat seama la 25 de ani ca am ratat acea varsta, ca n-am facut nimic memorabil, dar la 50 de ani voi face.

Pana sa va spun ce voi face eu la 50 de ani, trebuie sa va arat melodia ce mi-a fost dedicata la implinirea varstei de 21 de ani. Ma rog, nu cantata de Azur, dar trecem peste detalii.

Acum, pe scurt, cum va arata aniversarea mea de 50 de ani:

 • Voi strange FIX 50 de prieteni intr-o locatie. De fapt, 49. Cu Emil cincizeci, cu care sa petreci (n-am gasit alta rima). Am, insa, nebunia sa fie exact cati am spus: ii voi bate la cap zilnic: vii la aniversarea mea? vii la aniversarea mea? Nu accept sa spuna cineva ca vine si sa nu mai vina, ca mi-ar strica numarul magic.

 • Voi gasi un restaurant care sa aiba fix 50 de ani. Sa fie de-o seama cu mine. E foarte greu, in 1986, cand m-am nascut, era comunism, foarte putine restaurante sunt fix de atunci, dar asta-i farmecul. Oricum, nu e musai sa fie in Bucuresti. Poate fi in Cluj, in Timisoara, in … Paris. Ma descurc eu. Bani sa fie!

 • Va fi pe masa doar vin de 50 de ani. Nici mai tanar, nici mai batran.

 • Personal, voi bea 50 de pahare de vin. Ca sa nu intru in coma alcoolica, cred ca voi alege niste pahare mai mici, pe care le voi umple pe sfert. Dar sa fie 50.

 • Inainte de vin, voi bea 50ml (50, da? NU mai mult) de tarie. Sa-mi fac curaj.

 • Voi avea pe masa si 50 de piscoturi. Fiecare un piscot, nu-mi stricati voi numarul magic cu dorinte exotice, de a manca mai mult de 1 piscot, da?

 • Voi face cinste si blogosferic: 50 de norocosi, proprietari de bloguri si de site-uri, vor primi gratuit banner la mine pe bloguri.

 • Cate bloguri voi avea atunci? Nu stiu daca 50. Dar nu exclud ­čśÇ

 • Voi fi imbracat intr-o camasa care va avea pe ea 50 de flori. Nu stiu unde gasesc asa ceva, nu stiu cine va sta sa le numere, dar nu-mi stricati planul cu heitareli d-astea, da?

 • Voi face 50 de live-uri scurte de la acea mega-aniversare, toate de cate 50 de secunde.

 • Tortul va avea 50 de lumanari. Nu accept lumanare din aia, cu cifrele 5 si 0. Nu, eu vreau 50 de lumanari. Da, intr-atat de mare sa fie tortul.

 • Ma gandesc ca printre cei 50 de invitati sa se afle si persoane pe care nu le-am mai vazut de ceva timp. Asa, ca o surpriza.

 • Muzica va fi EXCLUSIV din anul de gratie 1986. Adica veche de 50 de ani.

 • Hashtagul oficial al evenimentului, daca va mai exista notiunea de hashtag, va fi #JumatateDeSecolCuEmil

 • Numarul total al pozelor de la eveniment va fi … 50 x 50.

 • Indiferent de valoarea notei de plata, bacsisul va fi de fix 50. In functie de starea mea de atunci, pot fi 50 de lei, 50 de dolari, 50 de lire. Sau 50 de yeni japonezi. Sau, habar n-am, ruble rusesti, lire turcesti. 50 sa fie!

Momentan facui o echipa de fotbal (daca aveti rabdare sa numarati, veti constata ca sunt 11 titulari + 5 rezerve, pe stil vechi, ca atatea rezerve erau posibile in 86), dar astept si de la voi propuneri.

Pana atunci, va anunt ce as bea daca as implini ASTAZI 50 de ani: Galbena de Odobesti de la Vincon Vrancea, brand care implineste 50 de ani. Brandul are 50 de ani, dar as fi curios sa beau o sticla fix de aceasta varsta. Si, sper, ca la implinirea varstei de 50 de ani, in anul de gratie 2036, sa pot bea un vin de 50 de ani, daca se poate, tot de la Vincon Vrancea. Unul din 86, anul in care m-am nascut eu, in care Steaua a castigat Cupa Campionilor, respectiv anul in care a avut loc accidentul de la Cernobal.

Acum, asa cum va ziceam, astept propunerile VOASTRE privitoare la aniversarea mea de 50 de ani. Daca-mi plac si pana la varsta aia nu ma va lasa memoria, s-ar putea sa va fac o surpriza si sa va aflati pe lista de invitati. Daca nu, nu.

Iar daca deja ati implinit frumoasa varsta de 50 de ani, astept sa-mi spuneti cum ati sarbatorit voi. Ori, daca nu, de ce NU ati facut-o.

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !