Cand nu am unde sa scriu, scriu aici. Incepe Spring Super-Blog 2020.

Spring Super-Blog 2020

Pe data de 1 martie, deci peste 2 zile, incepe Spring Super-Blog 2020. De cand s-a anuntat inceperea inscrierilor, singura mea intrebare a fost cu ce blog sa ma inscriu (atentie, urmeaza un articol plin de clipuri lungi, le puteti vedea ori puteti trece peste ele, depinde de timpul pe care il aveti la dispozitie)?

Primul lucru pe care l-am facut a fost sa exclud din lista de 11 bloguri blogul cu care am participat tura trecuta: CitestEmil.RO. Nu ca mi-ar fi displacut experienta, nu ca provocarea nu mi-ar fi prins bine, doar ca simteam ca e ciorba reincalzita daca participam tot cu acest blog. Da, Super-Blog 2019 a fost o experienta interesanta, unde, insa, am avut un singur articol castigator (locul 3, ce-i drept). Dar sa o lasam ca experienta unica. Asa-i sta bine.

Cu blogul de film am incercat candva, insa n-am reusit. Am renuntat pe parcurs, n-am putut termina competitia. Efectiv ramasesem in pana de idei. Asta pentru ca imi propusesem ca ABSOLUT TOATE articolele sa aiba legatura, macar vaga, cu domeniul filmelor. Ceea ce uneori este efectiv imposibil.

Blogul de teatru a fost si el o optiune, la care am renuntat. In fond, desi viata este, in sine, o scena, este destul de greu sa scriu toate articolele legate de teatru si de spectacolele de teatru.

Fara sa ma gandesc la alte bloguri, desi mai am in portofoliu si altele (in total sunt 11, in cazul in care ati uitat), mi-am amintit de acest blog si de ultimele 3 tentative de articole. Nu, nu ma refer la articolele publicate, pe care le puteti citi, care sunt oricum putine, ci la incercarile mele de scriere a unor articole.

Am incercat sa scriu vreo 4 articole, avand de fiecare data idei care cica sunau bine. De fiecare data am scris, am salvat articolul in draft, l-am recitit si l-am sters.

Fara sa va zic celelalte 3 idei, va zic una singura; vrusesem sa scriu un articol pe tematica religioasa. Ideea articolului urma sa fie cat de atei sunt oamenii, de fapt. Caci, de fapt, oamenii nu sunt atei, ei cred in ceva. Mai mult, ateii declarati sunt, de fapt, niste oameni foarte credinciosi. In loc sa aiba un singur Dumnezeu, un singur ZEU, ei au mai multi. Unii au idoli sportivi (cu Halep in frunte, desi are si Hagi fanaticii sai), altii au idoli politici (uitati-va la dezbaterile Nicusor Dan vs Vlad Voiculescu din aceste zile). Exista idoli cam in toate domeniile (de pilda, unii-l vad zeu pe Elon Musk ori pe raposatul Steve Jobs).

Eh, imaginati-va ca am vrut sa scriu intr-un articol amplu ce am putut rezuma intr-un singur paragraf. Orice incercare a mea de a scrie ceva bun, coerent, inteligent, parea sortita esecului. Pe de alta parte, insa, am reusit sa scriu 2 articole pe acelasi domeniu, unul despre un spectacol de teatru cu tematica religioasa, un altul despre o carte care aborda indirect aceeasi tema. Situatia ar trebui sa ma surprinda, initial chiar ma intrebam de ce, apoi mi-am dat seama: in ultima vreme m-am obisnuit sa scriu pe nise. Sunt obisnuit sa scriu impresiile despre un film, un spectacol sau o carte (nu folosesc cuvantul RECENZIE, imi displace), imi este chiar MAI USOR sa scriu despre politica ori despre fotbal. Cand, insa, nu am o tema specifica, atunci cand trebuie sa scriu ceva vag generalist, nu ma mai simt in largul meu.

Legat de articolele nisate, am tot primit laude pentru ultimele articole, unul dintre cele mai laudate, chiar si de catre cei care NU erau de acord cu el, fiind articolul despre fair-play-ul financiar instituit de UEFA. Cel mai recent articol, cel despre filmul Colectiv, a primit deja un feed-back pozitiv (desi totul in privat, oamenilor fiindu-le teama ori jena sa vorbeasca in public despre acel film).

Aici, insa, scriu rar. Despre conferintele la care particip (pe 5 martie urmand a merge la Social Media Summit 2020, de exemplu), despre alte experiente de viata interesante. Si, in general, scriu articole care nu se potrivesc pe nisele pe care am bloguri dedicate.

Chestia a ajuns sa fie ciudata: desi blogul acesta este blogul-emblema, blogul personal, de brand personal, desi acesta sta cel mai bine ca statistici si ca autoritate, aici scriu din ce in ce mai rar si mi-e din ce in ce mai greu sa scriu. Si, la fel de paradoxal, cel mai bun trafic il am pe blogul pe care il valorizam initial cel mai putin: pe cel de carte.

Din toate aceste motive, mi s-a parut ca acest blog este cea mai buna alegere pentru a intra in competitia Spring Super-Blog 2020. Este generalist, deci pot scrie pe orice tema (chiar si despre carte ori filme, chiar daca am bloguri nisate); scriu rar, deci va avea si el continut si trafic; reincep sa ma obisnuiesc sa scriu aici.

Daca vreti sa va inscrieti si voi la Spring Super-Blog 2020, intrati pe super-blog.eu, apasati cu incredere butonul inscriere si urmati pasii de acolo. Printre ei este si sa scrieti un articol prin care sa va anuntati participarea. Nu musai precum acesta. Ma rog, daca dati in el link-uri catre blogurile mele, pe bune ca nu ma supar. Eu unul astept cu nerabdare ziua de 1 martie. Sa ne vedem in ring, zic.

Si, pe langa articolele din Spring Super-Blog 2020, spuneti-mi in comentarii pe ce teme credeti ca ar trebui sa scriu aici. Pe bune ca voi tine cont de opiniile voastre.

Comments

comments

2 thoughts on “Cand nu am unde sa scriu, scriu aici. Incepe Spring Super-Blog 2020.

  1. Succes, domnule! sa se tina notele mari de tine. Aici ai putea sa scrii despre tine, despre tot ce faci si cum reusesti despre toate. Si cum ai reusit sa cresti acest blog ce iti faci atat de cunoscut. Ce sta in culisele unui nume cu greutate?

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !