Cand ai scris de mana ultima oara?

Cand ai scris de mana ultima oara?

 

Nu am absolvit facultatea de psihologie, desi initial asta doream sa fac. Am fost atras, intai si intai, de ideea de a citi pe cei din jurul tau.

Cu timpul, am inceput sa-i citesc din ce in ce mai bine, chiar daca in ultima vreme imi contrazic din ce in ce mai des prima impresie. Daca prima impresie e proasta, persoana respectiva e chiar ok, iar daca prima impresie e foarte buna, din ce in ce mai des constat ca persoana respectiva e o persoana naspa. Sunt si persoane ok de la inceput pana la final, dar foarte putine.

Legate de modul in care citim oamenii, mi-am adus aminte o chestie. Nu stiu cum e la altii si cand au scris de mana ultima oara, dar eu scriu din ce in ce mai rar. Mi-am luat si tableta mai nou, asa ca putinele dati in care scriam de mana vor disparea si ele cat de curand.

Am auzit acum cateva zile o prietena cum ca isi cumpara stilou. Este studenta, deci e cumva explicabil. Sunt curios cat va mai scrie de mana ulterior, dar trecem peste 🙂

Si nu imi spuneti ca nu are legatura cititul unui om cu al sau scris de mana, ca are: cine stie sa interpreteze corect un scris de mana diagnosticheaza foarte corect persoana. Eu habar n-am ce si cum, stiu ca pentru un diagnostic 100% corect trebuie sa cunosti nu doar scrisul ca atare, ci si conditiile, viteza de scriere, conditiile de stres etc. Auzisem candva ca oamenii cu adevarati tari de caracter sunt cei care scriu FOARTE FRUMOS la examenele decisive. Asa ca un scris de mana urat pe un carnetel de notite nu este chiar acelasi lucru cu un scris de mana urat pe o foaie de examen.

Sursa: Wall-street.ro - articol unde veti vedea ca Finlanda doreste sa elimine din programa scolara scrisul de mana
Sursa: Wall-street.ro – articol unde veti vedea ca Finlanda doreste sa elimine din programa scolara scrisul de mana

Legat de al meu scris de mana, am spus dintotdeauna ca ma bucur ca nu sunt nevoit s-o fac foarte des. Ma bucur ca pot scrie pe calculator si ma bucur ca nu mai stramba lumea din nas cand imi vede scrisul.

Altii, paranoici, vor considera ca e bine ca nu-si dezvaluie personalitatea oricui. Da, am auzit si chestia asta. Cica pe vremuri era foarte naspa ca oriunde trebuia sa scrii de mana, deci al tau scris de mana, parte a personalitatii tale, era lasat prin extrem de multe locuri.

Sursa: garbo.ro - cum ne influenteaza scrisul personalitatea
Sursa: garbo.ro – cum ne influenteaza scrisul personalitatea

Acum va intreb: cand a fost ultima oara cand ai scris de mana? Astept argumente in favoarea scrisului de mana, daca acestea chiar exista 🙂 Salutari MANUALE tuturor! 🙂

3 thoughts on “Cand ai scris de mana ultima oara?

  1. Destul de curand am scris de mana, cand am fost nevoita sa completez niste fise pentru serviciu. O fac destul de des, deci ar fi o obisnuinta. Scriu foarte urat, indiferent de circumstante. Niciodata nu m-am axat pe ideea de a-mi schimba aspectul scrisului.

  2. In afara de semnaturi pe care nu le iau in calcul, acum 1 luna cand am fost la un client si imi notam in agenda. Merg si cu tableta, insa e mai practic si mai rapid sa scriu in agenda. In rest nu am mai scris altceva de ani de zile.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !