Campionatul National de Blogging. Alte propuneri

Am mai scris, dar ma repet pentru cine n-a citit: www.blogalinitiative.ro doreste feedback la Campionatul National de blogging. Cum eu am multe de zis si nu incap toate intr-un singur articol, hai ca mai scriu unul. Sa vedem asadar ce ar mai trebui acestui campionat (uneori o sa ma mai repet, dar asta e):

1. Mi-ar place ca acest clasament sa fie completat de un altul, bazat pe statistici. Ok, asta e scorul in Campionatul National de Blogging, dar corelat cu Alexa Rank, cu page rank, cu alte alea… Inca visez la un clasament national uniform. Cer prea mult?

2. Discutam cu mai multi bloggeri. Un blogger mare, dintre ei, imi zicea ca el prefera concursurile jurizate. Altcineva le vrea p-alea prin tragere la sorti. Fratilor, de ce chestiile astea se exclud? De ce nu facem o chestie combinata? 4 premii, 2 prin tragere la sorti, 2 jurizate. Sau macar pe langa premii, inca 5 „premii de consolare”. Si acum sa va zic de ce:
– sunt campanii mari, participa sa zicem 40-50 de bloggeri; ti-e teama sa participi daca e tragere, zici ca sansele-s mic, daca insa scrii bine, te ambitioneaza asta;
– pe de alta parte constati ca ai un stil care n-are nicio sansa, iar aici dau un exemplu chiar de pe Blogalinitiative: era o campanie pentru Autovit; scrie o tipa (o cunosc partial) o POVESTE cu 3 masinute, care se termina cu SI MASINA SECOND-HAND ARE SUFLET…povestea ei A CASTIGAT! eu ma recunosc invins: NU STIU SA SCRIU POVESTI … 0 SANSE contra unor astfel de concurenti.
Deci de ce excludem cele 2 solutii de acordare a premiilor?

3. As prefera si niste premii blogosferice, ne-materiale. Stiu ca la un moment dat chinezu oferise interviu la el pe blog celor care sustin legea apei. Poate fi extins la un banner, un link, un review, un guest-post poate… De ce nu? Nu la toti, dar la o parte. Nu excludem premiile materiale, ci pe langa ele. E doar o propunere.

4. Inca n-am inteles cum e cu varianta beta si apoi varianta finala. Scorurile astea SE RESETEAZA, deci campania asta, la care tocmai scriu,e inutila?! Adica sa zicem ca voi castiga 100 de puncte. Undeva, candva, astea vor fi sterse ca si cum eu n-am scris deloc?! I hope not…

5. As dori ca acest campionat sa se desfasoare regula (gen: 3-4 luni campionat), apoi sa fie declarat un castigator. Intr-o gala, cu fast, cu tot tacamul. Adica sa fie o chestie cat de cat oficiala, nu ceva banal, care n-are nicio valoare efectiva.

Cam atat MAI aveam de spus. Ma bucur insa ca particip in Campionatul National de Blogging, unde, inca o bucurie, lider este un OLTEAN! Locul 3…ALT OLTEAN ­čśÇ

Asadar, salutari OLTENESTI tuturor! ­čśÇ

Comments

comments

4 thoughts on “Campionatul National de Blogging. Alte propuneri

 1. Bai, bai! Stai asa!
  Eu nu sunt de acord cu premiile trase la sorti … de consolare.
  Ori esti bun, ori nu esti! Ori ai scris, ori n-ai scris! Ori alba, ori neagra!

  Ce e aia consolare in blogging?!
  Daca eram la talent-show-uri, OK, mergea, ca vezi-Doamne am ragusit azi si n-am avut vocea in forma, dar data viitoare promit ca ma descurc traznet, deci ma trece juriul pe ultimul loc dintre calificati si … aia e. Am castigat si eu. Mai la coada, consolatu’ serii, dar am trecut.

  … n-ai vrea sa fie un premiu si pentru Like-urile primite la articol? :))))

 2. Am si dat un exemplu in acest sens. Uneori un articol ori mai multe te pot descuraja sa participi.

  Eu puneam o intrebare de principiu: de ce tragerea la sorti si jurizarea se exclud reciproc? Eu as face ceva, cumva, sa le combin. Atata tot.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !