Campania UTCB Se poate si altfel – Brand Power Summit 2023

Brand Power Summit 2023

Dupa cum stiti, eu vreau ca de la fiecare conferinta sa plec cu ceva. Cu un SINGUR lucru, nu mai multe, care lucru sa fie cu adevarat important, relevant, util. Zilele trecute (alaltaieri, adica pe 10 noiembrie 2023) a avut loc la Hotel Marriot a treia editie a Brand Power Summit 2023.

De la acest Brand Power Summit 2023 eu ramas cu campania UTCB Se poate si altfel (cautati eventual dupa hashtagul #SePoateSiAltfel).

Pe scurt de tot, UTCB (adica Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti) a luat atitudine impotriva expunerii agresive a studiourilor de videochat. Unul dintre saloane avea o strategie pe cat de inedita, pe atat de agresiva: parca aparent intamplator masini colantate, ele fiind puse strategic in fata unor institutii de invatamant superior din centrul capitalei (ASE, Universitatea din Bucuresti si alte cateva).

Ce a facut UTCB? A pus un design asemanator, a facut un vizual pentru propriul brand si a parcat masinile proprii fix langa masinile studioului de videochat. Vedeti in fotografia de mai jos rezultatul.

Campania UTCB Se poate si altfel - Brand Power Summit 2023

Am cateva lucruri de spus despre aceasta campanie. Cateva de bine, unul singur de rau. Sau, ma rog, aproape de rau. Dar sa le luam pe rand.

  1. Campania a avut rezultate foarte bune pentru publicul-tinta, caci numarul studentilor, in special al celor cu taxa, a crescut foarte mult. Sunt curios daca
  2. Campania a ajuns inclusiv in presa mainstream (pe Hotnews de pilda). Din pacate, pana la conferinta Brand Power Summit 2023 eu nu auzisem de ea, deci cumva nu a impresionat atat de mult. Nu s-a viralizat ATAT de mult. Sau poate nu m-a vizat pe mine si pe prietenii mei virtuali de pe Facebook (tanara si foarte tanara generatie foloseste rar spre deloc Facebook; pentru ei, TikTok si Instagram sunt retele mult mai cool).
  3. Este de apreciat faptul ca o UNIVERSITATE DE STAT are o campanie atat de creativa, atat de fresh. Bonus: vorbim despre o universitate TEHNICA, unde stereotipic intalnim profesori incuiati, scortosi, deloc dornici de nou. Legat de prima parte, este deopotriva imbucurator si ingrijorator faptul ca universitatile DE STAT au inceput sa faca astfel de campanii: pe de-o parte, ma bucur ca au constientizat si ele utilitatea publicitatii, pe de alta parte daca ele AU NEVOIE de asa ceva inseamna ca e criza de studenti. Deci cu un ochi plang si cu altul rad. In ce ordine vreti voi.
  4. De altfel, cel care s-a prezentat la Brand Power Summit 2023, prorectorul UTCB, Dr. Ing Cezar Alexandru Vladut, s-a dovedit a fi un om surprinzator de … cool. Serios, dar smart. Un profesor de 2023, nu de 1980, ca sa simplific.
  5. Partea cu care NU sunt de acord este cea legata de interzicere: UTCB a initiat o petitie prin care doreste INTERZICEREA reclamelor la videochat MACAR in fata institutiilor de invatamant. Problema mea cu interzicerile o stiti deja, v-am zis-o si-n cazul reclamelor la pacanele si pariuri. In acest caz particular, nu cred ca interzicerea reclamelor ar fi benefica. Pe langa faptul ca scaderea numarului persoanelor care practica videochatul ar insemna de fapt o scadere a incasarilor la buget, eu cred ca de fapt ar inflori si o industrie neagra. Adica fix ce ar trebui sa evitam: tinerii si mai ales tinerele ar lucra in continuare in domeniu, dar ar face-o la negru, fara incasari la buget, fara asigurari de sanatate, fara protectia autoritatilor statului in cazul unor abuzuri. In plus, tehnica parcarii unei masini colantate mi se pare ca ar ocoli aceasta interzicere: este interzisa parcarea unei masini? Sau este interzisa colantarea publicitara a unei masini? Care parte este ori ar trebui interzisa?
Campania UTCB Se poate si altfel - Brand Power Summit 2023 Dr. Ing Cezar Alexandru Vladut (Vice Rector, UTCB) si Dan Bondrea (Creative Director, Godmother)
Dr. Ing Cezar Alexandru Vladut (Vice Rector, UTCB) si Dan Bondrea (Creative Director, Godmother)

Nu vreau sa vorbesc mai multe, campania UTCB Se poate si altfel mi se pare ingenioasa si utila, chiar daca nu-s de acord cu interzicerea. A discuta despre acest fenomen, a nu mai ascunde gunoiul sub pres, mi se pare un lucru excelent, pe care-l incurajez.

Nu pot sa inchei fara sa mai spun alte cateva cuvinte despre conferinta Brand Power Summit 2023. A fost o conferinta foarte buna din punct de vedere informational, am aflat mult mai multe lucruri utile decat am aflat de la Webstock 2023 (despre care nici acum nu am scris pentru ca, asa cum zicea si Hoinaru, nu prea am avut ce). Ca sa rezum in cuvinte putine: Webstock 2023 a fost excelent pentru comunicare, pentru revederea cu persoane dragi, cu persoane de varsta mea, cu care am avut ce discuta, in timp ce Brand Power Summit 2023 a livrat informatii mult mai utile. Nu a fost la fel de bun pe partea de networking, in afara de Lucian #pebune ca nu cunosteam pe nimeni. Deci fiecare conferinta cu utilitatea ei.

Brand Power Summit 2023 Emil Lucian
Ca sa stiti despre cine vorbesc.

Cam atat despre Brand Power Summit 2023. Restul informatiilor utile le pastrez pentru mine. Insa chiar as dori sa aflu parerea voastra despre campania UTCB, despre care v-am zis la inceput.

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !