Camera lui Da Vinci

Camera lui Da Vinci

 

Printre multele Escape-uri la care am fost, am zis ca trebuie sa vizitez si escape-ul lui Mikey Hash, cu a sa doza de hash. Nu despre el voi vorbi astazi, ci despre escape-ul lui. Dar nu intamplator l-am pomenit pe el …

Asadar, RoomMania, escape-ul detinut de el, are 2 camere: Camera lui Da Vinci si Sonata. Ieri am fost in Camera lui Da Vinci, iar maine voi merge in Sonata. Camera lui Da Vinci, ca despre ea voi scrie in continuare, este inventia lui Mikey, asa ca cine-l cunoaste de pe youtube s-ar putea sa regaseasca un pic de Mikey Hash in ea. Eu vad rar clipurile lui, nu sunt abonat, dar cand ma apuc sa vad unul intr-o zi, sigur mai vad inca cel putin 5.

Echipa de aseara: Eu, Irina,
Echipa de aseara: Irina, Radu, Eu, Sonia, Malaezu, Miki si Adriana, capitanul de echipa ­čÖé Da Vinci ne-a dat voie sa ne pozam cu Mona Lisa ca rasplata pentru ca am evadat din camera lui ­čÖé

Sa revenim la Escape. Asadar, 5 chestii despre Camera lui Da Vinci: 

1. Tot decorul are legatura cu tematica. Nu este niciun element care sa para scos din context. Peretii sunt vopsiti tematic, orice element din camera este acolo cu un scop. Nu, nu toti va vor ajuta sa iesiti, insa nu poti spune despre niciunul ca este in plus.
Va ziceam de elementele care nu contin indicii, asa ca trebuie sa fac o precizare: nu exista indicatoare cu Do not touch ori Do not move. Acest lucru face camera un pic mai grea: trebuie sa te prinzi singur care element este util si care nu. Ideea este ca acele indicatoare par artificiale si strica feng-shui-ul camerelor. Pentru incepatori is ok, dar dupa multe camere parca le-as dori scoase (ca gamer m-as exprima altfel: as vrea ca acum, cand sunt jucator experimentat, sa nu mai vad acele indicatoare, sa cresc nivelul de dificultate; stiti voi, indicatiile le primesti doar in primele misiuni).
Cel mai simpatic lucru din acea camera a fost o hartiuta pe care scria: Aici nu e nimic. Nu va zic UNDE se afla, dar se afla undeva. Daca nu dati de ea nu intrati in panica. As zice ca dimpotriva. Oricum, rugati-l pe Mikey sa v-o arate :)) Noi nu dadusem de ea, deci zic ca-i de bine.

2. Un indiciu important cu privire la dificultatea camerei este dat de numarul maxim de persoane. Pe site scrie 7. Am ramas initial uimit: de ce sunt 7? Atat de GREA este camera? Confirm, insa partial: nu e grea, dar noi am rezolvat in paralel puzzle-urile. As zice ca in 2 e aproape imposibil de rezolvat. Unii au facut-o, dar eu cred e extrem de greu. Recomand minim 4 persoane la aceasta camera, persoane care sa rezolve SEPARAT puzzle-urile.

3. Cu indiciile este o intreaga si frumoasa discutie. Initial ni s-a zis ca avem dreptul la unul singur. E cam putin, zic eu. Apoi am fost intrebati daca suntem de acord sa primim indicii suplimentare. Am zis da, si am fost ajutati constant pe parcursul jocului. Principiul de la care se pleaca este urmatorul: fun-ul este daca parcurgi singur jocul, nu daca ti-l arata cineva la sfarsit. Mai bine dai un indiciu participantului, sa treaca peste o chestie unde e pur si simplu blocat, decat sa te cramponezi de acele indicii prestabilite si acesta sa piarda mare parte din distractie. Nu am numarat indiciile, dar tin minte ca la final a zis cineva cuvantul Magic, cel care ne facea sa gasim cheia, iar de afara s-a auzit un DA puternic.

4. Nu exista lacate cu cifre, care, altfel, exista cam in toate celelalte escape-uri. Am gasit criptex-uri (erau 3 parca), inclusiv criptex-ul final, iar lacatele aveau TOATE cheie. E firesc: pe timpul lui Da Vinci nu existau lacate cu cifru, pe care sa scrie, eventual, Made in China.

5. O alta chestie tare: cheia finala nu poate fi gasita din start, la inceput. Exista escape-uri care pot fi rezolvate in 5 minute daca ai noroc si daca, cumva, ghicesti o chestie. Aici e imposibil, trebuie sa parcurgi TOATE celelalte etape, ceea ce e de bine.

RoomMania

Multi considera camera lui Da Vinci drept cea mai buna din Bucuresti. Nu-i pot contrazice, pot intelege de ce, dar nici nu-i confirm. Mi se par, insa, nedrepte aceste clasamente. Note fiecarei camere nu dau, asa cum am decis sa nu dau note nici filmelor pe care le vad. Este printre cele mai bune Escape-uri din Bucuresti, il recomand cu caldura, apreciez enorm decorul din camera, dar dati-mi voie sa NU fac clasamente ori sa dau note. Intai si intai, nu am fost in toate, asa ca orice clasament ar fi facut in necunostinta de cauza.

Rezervari pentru Camera lui Da Vinci, dar si pentru Sonata, se fac pe site-ul RoomMania. In final va las in compania lui Mikey, cu al sau clip despre Escape-uri. Incepand cu minutul 1:55 se vorbeste despre asta ­čÖé

Salutari EVADATOARE tuturor si mergeti sa vizitati camera lui Da Vinci ­čÖé

7 thoughts on “Camera lui Da Vinci

  1. Pingback: Camera lui Da VinciBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro
  2. Pingback: Am fost la RoomMania și am evadat din DaVinci (escape room-ul lui Mikey Hash) | Oglindă către prezent
  3. Pingback: Evadare ritmata |
  4. Pingback: Am fost la RoomMania [DaVinci] (escape room-ul lui Mikey Hash)

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !