Am evadat din Camera Google. GooglExit.

Am evadat din Camera Google

 

La RoomMania facusem deja doua vizite. Prima oara evadasem din DaVinci, una dintre cele mai bune camere din Bucuresti, pentru ca a doua oara sa evadez pe ritmuri de pian din Sonata. Acum, la a treia vizita, urma sa merg intr-o camera facuta de Google.

Google si escape-urile? Ce legatura ar putea exista intre cele 2? Curiozitatea era mare, la fel si dorinta de a reveni intr-o camera de evadare, asa ca am acceptat cu placere invitatia lui Paul si a echipei Google. In plus, aveam sa aflu ca urma sa fac parte din PRIMA echipa care intra in noua camera.

Camera Google

Acum, trebuie sa va vorbesc despre 3 aplicatii Google pe care poate le stiti deja, dar daca nu le stiti, veti fi nevoiti sa le invatati pentru a evada din aceasta camera (vi se va face instructaj inainte, deci nu va temeti):

  • Google Maps, pe care o folositi cu totii. Ce puteti afla nou, daca nu stiti deja, este ca puteti introduce coordonatele in Google Maps si sa vi se arate o locatie. Puteti da apoi Street View si sa va plimbati virtual prin acea locatie. A doua chestie pe care iarasi poate n-o stiati este ca puteti salva offline anumite trasee. Puteti, deci, folosi telefonul vostru precum o harta clasica, veche. De exemplu, daca sunteti in strainatate si nu vreti sa platiti mult pentru internetul in roaming, puteti sa va salvati traseele de pe wi-fi-ul hotelului si sa va plimbati toata ziua fara grija ca va veti rataci.
  • Google Translate, care are o functie foarte tare, de traducere in timp real. Selectati ambele limbi, sa zicem germana si engleza (merge doar catre engleza, limba de baza) si puneti camera pe un text din limba germana. Pe telefon va fi afisat textul in engleza. Merge cam cu orice limba google, dar traducerea va fi in engleza. Ori, daca doriti, din engleza in alta limba.
  • Google Arts & Culture, cea mai mare resursa online de muzee. Da, sunt muzee pe care le puteti vizita virtual. Iar unele muzee pot fi vizitate mai bine virtual decat real (sunt unele picturi unde cu ochiul liber nu poti vedea ce poti vedea virtual, dand zoom). Altfel, o aplicatie tare faina, pe care m-am apucat si eu s-o butonez ieri, dupa ce am iesit din camera google.

Gadgeturi Camera Google

Nu va temeti daca nu aveti telefon performant, daca nu aveti internet ori daca nu aveti telefon cu Android. Nu veti folosi telefonul propriu inauntru, ci veti primi 2 telefoane de la organizatori. Nu zic mai multe, ca dau spoiler.

Totusi, mai trebuie sa va zic ceva: finalul e spectaculos, chiar daca poate fi evitat cu putina intuitie. Eu zic, totusi, ca e pacat sa-l ratati. Nu va zic mai multe nici aici.

Prima echipa din Camera Google

Echipa mea, PRIMA din istoria acestei camere, a fost formata din Emi Calinescu, cel care-i la butoane pe acest blog, Andreea Mihaila, Alexandru Ion si Paul Barbu (libertatea.ro), cel care mi-a facut invitatia. Am evadat in 40 si ceva de minute, recordul nostru, din ce am inteles, fiind batut doar de o echipa care a trisat nitel. Ca dificultate, eu as zice ca e una medie, insa sunt puzzle-uri faine, chiar daca nu foarte multe ca numar.

Prima echipa in Camera Google

Vizitati site-ul RoomMania si cele 4 camere ale lor, pe langa cele 2 de care v-am zis la inceput ei mai au inca 2, achizitionate de la un escape Room: the bomb si Biroul secretarului PCR. Fostul escape se chema Exit-Games, acum camerele se afla in portofoliul Roomania. Le-am vizitat in trecut si mi-au placut ambele. UPDATE: Fosta locatie Exit-Games are 3 camere, pe langa The Bomb si PCR mai este si The Mission.

Si inca ceva: Roomania este escape-ul detinut de Mikey Hash, vloggerul numarul 1 din Romania. Adica chestia aia cu care cochetez si eu, dar ma descurc mai prost decat Romania la Euro 2016.

Roomania

Cam atat despre Camera Google.  #GooglExit for Everyone la RoomMania! Salutari EVADATOARE tuturor!

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !