Camera copilului trebuie gandita in momentul cumpararii noii case

camera copilului bekid

In ultima vreme (de 1-2 ani chiar) mai multi prieteni de-ai mei au fost pusi in situatia de a-si cumpara o casa noua (casa la modul generic, in majoritatea cazurilor fiind vorba despre un apartament), drept urmare am auzit diverse discutii si planuri pe acest subiect. Camera copilului, caci despre ea vreau sa va vorbesc, a aparut aproape de fiecare data in discutie. Un prieten mi-a aratat-o in poze, altii doar mi-au vorbit despre ea.

In sens contrar, nu ii voi intelege niciodata pe cei care in 2020 se plang la modul Mai sunt 2 luni pana naste nevasta-mea si nu stiu unde sa pun patutul copilului. Nu doar ca acel copil pare o povara, o problema care trebuie rezolvata, lucru inacceptabil in 2020, ci mai este vorba si de faptul ca aceste lucruri pot fi aranjate dinainte.

Drept urmare, sunt total absurde situatiile in care un cuplu comanda un patut pentru copii si apoi se duce sa-l returneze, motivand ca nu are loc in camera. Cum poti lua tu, ca parinte, un patut fara sa masori inainte?

Iar cei care aduc pe lume copii desi nici macar ei nu au loc destul in apartamentul ori garsoniera in care locuiesc sunt persoane pe care nu le voi putea intelege in veci. Aduci pe lume o povara si nu o bucurie?

Asadar, dupa ce pui toate lucrurile la punct, dupa ce stii din start care va fi camera copilului si unde va sta patutul acestuia, incepi sa-ti pui problema CE FEL de pat ii trebuie si ce fel de pat iti permiti.

De asemenea, trebuie sa iei in considerare si contextul social familial, iar aici dau exemplul meu preferat: o mama singura, care stie ca nu va putea primi ajutor in mod constant, nu ar trebui sa aleaga un pat de lemn, greu, pe care cu greu il va putea misca. Va alege in mod evident unul pliabil, mai usor, unul cu care se va putea descurca si singura.

bekid

Pentru a vedea o oferta ampla, vizitati sectiunea patuturi pentru copii a site-ului bekid. Gasiti acolo toate categoriile de paturi si toate firmele producatoare. Puteti cauta despre fiecare firma in parte, in cazul in care sunteti curiosi si nu ati auzit nici macar de una din acea lista.

Puteti, de asemenea, sa cautati doar produsele unui brand anume, de pilda toate patuturile pentru copii produse de Babygo pe bekid. Neavand treaba pana acum cu domeniul, recunosc ca nu stiu vreun brand din lista, stiu doar de Babygo de la un prieten pentru ca pur si simplu el a cumparat produse de-ale lor. Atat si nimic mai mult.

Legat de acelasi site, puteti sa va informati de pe blogul site-ului bekid, loc pe care va recomand sa-l frecventati atat inainte de aparitia pe lume a bebelusului, cat si dupa. Diferenta dintre un blog al unui site de genul si blogul de parenting al unei mamici este fundamentala: in timp ce mamica scrie experienta ei personala, blogul unui magazin online este scris de specialisti, avand sfaturi oficiale extrem de utile. Multe prietene de-ale mele mi s-au plans ca grupurile de mamici sunt adevarate bombe de prostie, drept urmare unul ca mine se intreaba: de ce blogurile de parenting ar fi cu mult diferite?

Dintre articolele de pe acel blog, mi-a atras atentia cel despre scaunele auto. Vi-l recomand si voua daca aveti de gand sa faceti un copil si nu stiti care este treaba cu aceste accesorii. Nu, in 2020 nu sunt acceptabile scuze de genul Eu am crescut fara scaun auto, mergeam normal in Dacia bunicului si alte chestii de genul. Mii de copii sunt ucisi anual in accidente auto. Cu siguranta nu vrei sa se afle si copilul tau printre ei.

Nu intamplator v-am pomenit despre scaunul auto, caci el este echivalentul patutului pentru copii. Diferenta dintre cele 2 este ca primul este ignorat de catre multi parinti, in timp ce al doilea este unanim acceptat drept necesar, indiferent de pretul lui ori de materialul din care este facut. Doua lucruri echivalente sunt tratate in mod complet diferit. Nu vi se pare absurd?

scaun auto pentru copii bekid

In final, cateva intrebari: dupa voi, camera copilului trebuie sa fie cea mai mica sau cea mai mare din toata casa? Trebuie sa fie mai apropiata de intrare sau cea mai departata? Trebuie ca ea sa se afle perete-n perete cu camera parintilor, pentru ca acestia sa poata trage cu urechea? Si, poate cel mai important, camera copilului trebuie sa ramana aceeasi de cand apare el pe lume si pana cand se muta din casa parinteasca?

Eu nu am raspunsuri, am doar intrebari si dileme. Un singur raspuns va pot da: articolul despre camera copilului nu este scris pentru ca am de gand sa fac vreun copil, ci este una dintre ultimele probe din cadrul competitiei Super-Blog 2020. Daca aveti raspuns la vreuna dintre intrebari, casuta de comentarii va sta la dispozitie.

mema pisica bekid
Unii sustin ca un animal de companie ii face pe copii sa aiba rezultate mai bune la scoala.

ps: Desi aparent nu are legatura cu camera copilului, sunt persoane care vor sa-si ia apartament mai mare pentru a avea loc pisica ori pisicile. Unii isi propun ca blanoasa lor sa aiba o camera a ei, unde sa se poata urca pe toate rafturile si dulapurile posibile. Auzind chestia asta, mi-am amintit un lucru: un animal de companie, caine sau pisica, poate fi un excelent antrenament pentru un viitor copil. In plus, viitoarea incompatibilitate dintre copilul mic si caine ori pisica este mit. De fapt e chiar invers, sunt multe pisici care se comporta aproape ca niste dadace, ca niste surioare mai mari pentru copil. Am cateva exemple printre prieteni, internetul este plin. In plus, camera pisicii poate fi usor transformata in camera copilului. E chiar indicat acest lucru.

Comments

comments

One thought on “Camera copilului trebuie gandita in momentul cumpararii noii case

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !