Calugarul mascat si adulterina

Calugarul mascat si adulterina

Ati fost vreodata la un spectacol de teatru unde sa simti ca ati nimerit din greseala? Ati fost vreodata la un spectacol care sa va surprinda cap-coada? Sa aveti impresia ca asistati la ceva ce nu va priveste… O nebunie de spectacol, la care razi de la un capat la altul si la care spectatorii sunt si ei implicati.

Asa m-am simtit eu saptamana aceasta, cand am mers in La Scena pentru a vedea Calugarul Mascat si Adulterina. Spectacolul s-a tinut in sala mica din La Scena. La scena este un loc dragut, poti bea o bere afara, pe o terasa draguta. Este in centru, insa departe de aglomeratia si galagia specifica Centrului Vechi (care din ce in ce mai greu poate fi numit Centrul Istoric). Sala Mica pare un fel de sufragerie mai mare, se preteaza pentru spectacolele mai intime. Iar Calugarul mascat si Adulterina parea potrivit in peisaj. Desi a fost prima oara cand s-a jucat in La Scena, parea ca se joaca acolo de-o viata. Sau nu: parea ca mutarea nu s-a facut complet si ca mai lipseste ceva. Dar ce anume?. Hmmm, nu zic mai multe, ca fac spoiler.

Doi el si o ea. Nu se precizeaza numele. Sunt neimportante. Si un al IV-lea el, mai important decat toti ceilalti. El este REGIZORUL. Sau, de fapt, JOACA rolul unui regizor, care da indicatii scenice: „Dezlantuit! Dezlantuit, n-auzi? Ca te ia mama dracu’!”.

Scenele sunt pline de haz, spectacolul este, in sine, o nebunie de comedie. Prin spectacolul Calugarul Mascat si Adulterina am redescoperit umorul tipic Teatrului In Culise, umor pe care l-am regasit in PRIMUL spectacol vazut acolo: Spectatorul condamnat la moarte.

In final, cateva precizari tehnice. Spectacolul Calugarul Mascat si Adulterina apartine, oficial, de Teatrul In Culise. Acolo s-a jucat insa sub titlul Drama din Vitan (mai avusese un alt titlu inainte, dar cel ma mult s-a jucat cu titlul Drama din Vitan). In Culise momentan nu se mai joaca, insa se va juca in La Scena. Aici, in Sala Mica, pare ca si-a gasit locatia perfecta. Iar titlul pare acum MULT mai comercial. Si, as zice eu, MULT mai aproape de adevar. Si-a regasit, de fapt, si locatia si titlul perfect.

Calugarul Mascat si Adulterina este, per total, un spectacol menit sa te faca sa razi (obiectiv pe care si-l indeplineste cu brio). Pleci de acolo cu fruntea descretita si cu o buna dispozitie molipsitoare. Se joaca in La Scena, un loc frumos si primitor. Poti ramane dupa sa bei o bere, avand de ales dintre: scaune mari, tip fotolii, foarte confortabile; stat pe perne, jos, o atmosfera destul de intima; ori o bere afara, pe terasa (acum, poate, nu e vremea pentru asa ceva, dar prin iulie lucrurile vor sta altfel). Va invit cu drag sa vizionati spectacolul. Si sa vizitati si Teatrul La Scena. Detalii despre programul teatrului La Scena gasiti AICI, iar AICI gasiti detalii despre spectacolul Calugarul mascat si Adulterina. Salutari TEATRALE tuturor!

Comments

comments

One thought on “Calugarul mascat si adulterina

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !