De la altii: Caldura unui camin

Caldura unui camin

 

Traim intr-o lume nebuna, nebuna de tot, vorba aia. Suntem prinsi in aglomeratie, din mediul inconjurator dar si din mintea noastra. E prea multa galagie, prea multa instabilitate si nimic nu e sigur. De aceea, inteleg mentalitatea romanilor care se agata, fara prea multe exceptii, de un aspect fizic. E vorba de domeniul imobiliar, toti isi doresc sa fie proprietarii unei case, sa fie siguri ca au un acoperis deasupra capului si un loc in care sa se refugieze. Ii inteleg, si eu imi doresc o casa doar a mea, in care copiii mei vor creste in siguranta, inconjurati de dragoste si caldura. M-am gandit sa ma mut intr-un oras mai mare deoarece am mai multe avantaje. De exemplu gasesc spre vanzare apartamente in Cluj, unul dintre cele mai mari orase ale Romaniei.

Caldura caminului

Dar aici nu e vorba despre mine, e vorba de noi toti. Avem nevoie, cu totii, de caldura unui camin. Un apartament, o garsoniera sau o casa, indiferent de ce alegem, reprezinta o asigurare pentru viata. Acest loc ne oglindeste personalitatea, este mandria noastra si biletul nostru de iesire din orice situatie negativa. Caminul ar trebui sa fie acel loc in care toti ne simtim acasa, unde Wifi-ul se conecteaza automat si unde poti deschide usa frigiderului fara grija, chiar daca scartaie. Acasa te imbraci asa cum vrei sau nu te imbraci deloc, acolo te asteapta animalul tau de companie sau borcanul de Nutella. Acasa este acolo unde inima te duce.

Atunci cand detii o locuinta stii ca tu esti in control. Poti sa o decorezi cum vrei, sa pictezi pe pereti sau sa lipesti stickere pana nu mai exista niciun perete gol. Asa ca treci si la dulapuri. Sau poti sa-ti transformi camara in dressing, si invers. Poti sa stai in pat si sa savurezi aroma cafelei pe care o bei, in timp ce persoana draga tie iti povesteste ce-a visat azi noapte.

Caldura unui camin este ceea ce ai nevoie intr-o lume rece, care te judeca fara drept de apel. E locul la care te intorci cu drag si dor, indiferent ca ai fost plecat 5 minute sa cumperi o paine sau ai muncit un an de zile intr-o alta tara. Poate sunt mult prea traditional dar apreciez ideea unei locuinte proprietate personala. Indiferent ca ai de gand sa stai in ea, sau vrei sa o inchiriezi altcuiva, un spatiu de locuit reprezinta o investitie avantajoasa, pe termen lung.

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !